Toyota Industries Corporation (TICO) je s hrvatskim Gideonom potpisala strateški investicijski sporazum za razvoj i proizvodnju novih automatiziranih rješenja, priopćile su dvije tvrtke u četvrtak.

Tehnološka tvrtka Gideon razvija i nudi vodeće tehnologije za upravljanje autonomnim mobilnim robotima (AMR) i aplikacijska rješenja za automatizaciju specifičnih procesa u skladišnim i proizvodnim okruženjima, navode iz tvrtke.

Za TICO ovo predstavlja strateško partnerstvo i ulaganje koje će omogućiti optimizaciju sustava automatiziranih vozila kroz standardizaciju, smanjenje vremena implementacije te povećanje fleksibilnosti, prilagodljivosti i skalabilnosti. TICO-ova globalna softverska kuća za autonomna vozila, T-Hive, imat će vodeću ulogu u primjeni i korištenju Gideonove tehnologije unutar specifičnih područja TICO-ovog globalnog portfelja automatiziranih vozila.

'Gideonova moderna softverska arhitektura, kao i njihovi algoritmi umjetne inteligencije, dodatno će ojačati TICO-ove sposobnosti u automatizaciji vozila. Kolaborativno rješenje za istovar i utovar kamiona, te komisioniranje robe u maloprodaji, primjeri su specijaliziranih primjena tehnologije koje Gideon trenutno nudi svojim kupcima.

Gideonu ovo ulaganje omogućuje iskorištavanje prednosti Toyotine globalno-vodeće ekspertize u proizvodnji, širok tržišni pristup te globalnu mrežu usluga i servisa', navode iz tvrtke.

Josip Ćesić, Gideonov glavni izvršni direktor, izjavio je: 'Toyotina dugogodišnja tradicija kao začetnika 'lean' proizvodnih metodologija, vođena potpunom predanošću kvaliteti, inovacijama i održivosti, podupire njihovu ekspertizu na području opreme za ručno i automatizirano upravljanje materijalima. Njihovi vrhunski proizvodni kapaciteti, zajedno s robusnom prodajnom i servisnom mrežom u kombinaciji s Gideonovom vodećom tehnologijom, stvaraju revolucionarnu vrijednost za sektor automatizacije skladišta i proizvodnje.'

Norio Wakabayashi, Toyota Industries Corporation viši izvršni direktor, rekao je: 'Gideon je razvio impresivan softver i kamere za vizualnu percepciju koji omogućuju fleksibilno, inteligentno autonomno ponašanje i jednostavnost korištenja i implementacije, što će pružiti dodatnu vrijednost našim kupcima u nadolazećim godinama. TICO već ima snažnu poziciju u automatiziranim vozilima, ali ovo strateško ulaganje naglašava našu predanost pružanju vodeće mobilne automatizacije na tržištu.' (Hina)