- Počinjemo s utrkama nešto ranije nego proteklih godina, rekao je Ivica Gržinić direktor ovogodišnje biciklističke utrke Grand Prix Plava Laguna na tiskovnoj konferenciji, povodom održavanja 4. GP Plava Laguna na kojoj će nastupiti 140 biciklista iz 20 ekipa.

Start prve ovogodišnje biciklističke utrke na cestama sjeverozapadne Istre, sa startom u Funtani bit će u nedjelju 18. veljače u 11 sati a cilj, nakon propedaliranih 161 kilometar trase, u Zelenoj Laguni.

Pobjednika utrke teško je prognozirati budući će na strtu biti brojni odlični biciklisti iz jakih europskih ekipa koji iza sebe, u sklopu obavljenih priprema za predstojeću biciklističku sezonu, imaju već odrađenih tisuće kilometara a među kojima je i prošlogodišnji pobjednik Grand Prix-a Plava Laguna, Andrea Toniati, član ekipe Team Colpax.

Na 4. GP-u Plava Laguna nastupit će biciklisti ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije i Mađarske a među kojima će biti i novo formirani kluba BK Roda iz Slavonskog Broda.

Kako je naglasio Gržinić na prvoj ovogodišnjoj, jednodnevnoj biciklističkoj utrci, ‘GP Plava Laguna’ nastupit će i ekipa ‘Meridian Kamen Team’ iz Pazina predvođene Mateom Franković, Brunom Maltarom i Emanuelom Kišerlovskim.

Presici su nazočni bili i direktor TZG Poreč Nenad Velenik, koji je naglasio da turistička zajednica grada podržava održavanje biciklističkih manifestacija, koje ulaze u strategiju razvoja i promocije destinacije, a uz ‘pomoć’ kojih se u gluho doba turističke predsezone, mjesecima veljači i ožujku, ostvari uz kvalitetnu promociju i oko 15% noćenja što nije za odbaciti.

Zadovoljstvo održavanjem biciklističkih manifestacija na području Poreča tijekom predsezone na cestama sjeverozapadne Istre, izrazio je i Ronald Korotaj, član Uprave Plave Lagune.

Imamo objekte koji mogu zadovoljiti sve potrebe sportaša, od smještaja do prehrane, a narednih godina bit će i više takvih objekata, rekao je Korotaj naglasivši kako Plava Laguna radi na stvaranju kvalitetnih uvjeta za sportski turizam.

Biciklistička utrka GP Plava Laguna u 11 sati starta iz Funtane a bicikliste će staza voditi do Baderne, Vižinade, Nove Vasi, Brtonigle, Umaga, Buja, Motovuna, Tinjana s ciljem u Zelenoj laguni gdje se pobjednik, u nedjelju, očekuju oko 14,45 sati. (DM)