Sutra će se na području Policijske uprave istarske provesti prometna akcija „ Kontrola brzine kretanja vozila“. Najviše prometnih nesreća prouzrokuju vozači koji voze brzinama većim od dopuštenih ili koji ne prilagode brzinu osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta te gustoći prometa.

Na području Policijske uprave istarske od 1. siječnja do 18. svibnja evidentirano je 295 prometnih nesreća od kojih četiri s poginulim osobama, 85 s ozlijeđenim osobama i 206 s materijalnom štetom. U nesrećama poginule su četiri osobe dok je 21 osoba teško, a 85 lakše ozlijeđeno. Zbog nepropisne ili neprilagođene brzine dogodilo se 76 prometnih nesreća.

U cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica na području Policijske uprave istarske 20. svibnja od 10 do 14 sati provest će se prometna akcija „ Kontrola brzine kretanja vozila“.

Za vrijeme akcije pojačano će se nadzirati brzine kretanja vozila na cestama a prema vozačima koji prekorače dopuštene brzine primjenjivat će se sankcije propisane zakonom.

(iPress)