Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas ove nedjelje 7. lipnja u 14 sati na stručni razgled starogradske jezgre Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”, koji od ovog termina dobiva novo ruho i to doslovno!

Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam u prvom licu ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike, koja je Motovunom vladala više od 500 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine. 

Motovun je pitoreskni srednjovjekovni dragulj iznimno bogate povijesti s najočuvanijim fortifikacijskim sustavom u Istri, a najveći utjecaj na razvoj i današnju vizuru Motovuna imala je upravo Mletačka republika, koja je Motovunom vladala od 1278. do 1797. godine.  

Mletačkog podestata Marca utjelovljuje iskusni turistički vodič Dean Prodan, a kostimirana vođenja “Doživi Motovun” će se održavati svake druge nedjelje sve do sredine rujna.

Zbog trenutne situacije, razgled Motovuna je organiziran na hrvatskom jeziku, dok će u kasnijim terminima vođenje biti dostupno i na engleskom jeziku.  

Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Prethodna najava nije potrebna, a zbog promocije novog izdanja “Doživi Motovun”, vođenje će u ovom terminu biti besplatno, dok će za naknadne termine u ponudi biti paket koji uključuje stručno vođenje i sadržaje projekta “Doživljaj Motovuna” (obilazak motovunskih zidina, galerija i posjet galeriji “Pet kula”). 

Iskoristite ovu nedjelju na najbolji mogući način. Nakon što posjetite Kaldirski plac od fruti (od 8 do 13 sati) i opskrbite se svježim trešnjama i marelicama od OPG-ova Kaldirštine, uputite se u Motovun na stručni razgled starogradske jezgre, a s nestrpljenjem vas očekuju i terase motovunskih ugostiteljskih objekata.

Organizatori se raduju vašem dolasku!, poručuju iz Motovuna.

(iPress)