- Postupajući po prijavi Vašeg čitatelja, policijski službenici Postaje prometne policije Pula, zajedno s prometnim i komunalnim redarima Grada Pule, jučer su obavili nadzor u Industrijskoj ulici. Utvrđeno je kako su u vrijeme provođenja nadzora četiri vozila nepropisno parkirana, radi čega su odgovarajuće sankcionirana i premještena specijalnim vozilom, tzv. paukom.

Tijekom današnjeg dana policijski službenici su u nekoliko navrata obišli Industrijsku ulicu te u vrijeme provođenja nadzora nije zatečeno niti jedno novo nepropisno parkirano vozilo. Policijski službenici će i u narednom razdoblju, u okviru svojih redovnih djelatnosti, nastaviti provoditi nadzor u navedenoj ulici, a sve u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, odgovorila je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović na naš upit obzirom da je, nakon više desetaka vozila parkiranih na nogostupu, očito zatečeno tek njih nekoliko. 

Pretpostavljamo da su djelatnici auto tvrtke Benussi, koji su automobilima zaposjeli nogostupe u blizini nekoliko trgovina, sami uklonili vozila jer ih danas tijekom jutra uistinu nije bilo. 

Cijelu akciju pokrenuo je naš čitatelj Željko Žbulj koji je u više navrata tražio i od Policije i od komunalnih redara da uklone vozila i naplate kazne.

Objavljujemo i njegovo pismo pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću te zahtjev za točnim informacijama o naplaćenim kaznama:

- Poštovani gosp. Miletić obraćam se vama s obzirom da djelatnici prometnog i komunalnog redarstva ne žele niša poduzeti po prijavi na nepropisno parkiranje registriranih i neregistriranih vozila na javnim površinama u Industrijskoj ulici, te vas ovim putem molim da se nešto poduzme po tom pitanju, a ne da se maltretiraju građani u gradu Puli da li su parkirali 3 ili 5 metara od poprečnog presjeka na raskrižju. Taj članak zakona su prometni redari naučili kao papagaji.

Više puta sam slao mail u grad Pulu na koji nitko ne odgovara i interesira me do kada će Pula parking naplaćivati parkiranje na mjestima gdje je to Zakonom o sigurnosti prometa zabranjeno.

Zahtjev Gradu Puli

Poštovani, molim vas informaciju koliko su kazni ispisali prometni i komunalni redari u Industrijskoj ulici  dana 02.06.2020. i dana 03.06.2020. Za presliku ispisanih kazni molim da mi se pošalje predračun za plaćanje troškova. Osim toga milim presliku naloga za izmještanje vozila za datum 02.06.2020. i 03.06.2020. za vozila izmještena u Industrijskoj ulici.

Vezani tekstovi:

01. 06 2020., 20:27
FOTO I PISMO ČITATELJA:
'Benussi desetine vozila mjesecima parkira na nogostupima, Grad Pula i MUP nemaju hrabrosti maknuti ih'

02. 06 2020., 19:21
NA JAVNOJ POVRŠINI JOŠ UVIJEK 20-tak VOZILA
Policija uklonila dio vozila tvrtke Benussi s nogostupa - gradski komunalni redari šute

(iPress)