Povodom završetka školske godine, koja je po mnogočemu bila posebna, u Osnovnoj školi Petra Studenca u Kanfanaru upriličena je mala svečanost na kojoj su predstavljeni ostvareni rezultati te pohvaljeni najuspješniji učenici. Umjesto uobičajene priredbe, zbog epidemiološke situacije, priređen je kraći program samo za učenike bez prisustva roditelja.

Ravnatelj škole Ivor Kuček je tom prigodom istaknuo kako je ova školska godina zbog štrajka u prvom dijelu te zdravstvene krize u drugom dijelu bila posebno zahtjevna.

Čestitao je učenicima, učiteljima i svim djelatnicima škole te roditeljima na uspješno odrađenim zadatcima i činjenici da su u danim okolnostima svi uspješno odradili svoje obaveze.

Ravnatelj je posebno zahvalio Općini Kanfanar i načelniku Sandru Jurmanu jer Općina financira brojne programe iznad pedagoškog standarda: produženi boravak u matičnoj i područnoj školi, vannastavne aktivnosti, pomaže u uređenju škole i okoliša. Kroz svoje druge programe Općina sufinancira nabavku radnih bilježnica i školskog pribora svim učenicima škole te sufinancira marendu dijelu učenika u skladu sa socijalnim kriterijima.

Čestitkama na uspješno riješenim izazovima i ostvarenim rezultatima pridružio se i načelnik Sandro Jurman, koji je već tradicionalno prigodnim knjigama nagradio učenike koji su u ovoj školskoj godini ostvarili najbolje rezultate i ostvarili prosjek ocjena 5,00, kao i osmaše koji su svih osam razreda imali odličan uspjeh.

Općina Kanfanar će i nadalje u suradnji sa školom uvjete za kanfanarske školarce unaprijeđivati te činiti što boljima. Na tom tragu je i anketa koju škola i općina provode među roditeljima kojom se provjerava interes za produljenje produženog boravka na puno radno vrijeme.

Općina je izrazila spremnost preuzeti dodatne troškove za ovakav program koji će ukoliko postoji interes krenuti od nove školske godine, izvijestili su iz Kanfanar. (iPress)