U baljanskom kampu Mon Perin u uvali Colone danas je započeo Ljetni kamp općine Kanfanar za djecu osnvnoškolskog uzrasta. Ovaj zabavni ljetni program za djecu, kojeg tradicionalno organiziraju Općina Kanfanar i Društvo naše djeca Kanfanar, ove godine ima svoje deseto jubilarno izdanje. Ljetni je kamp postao izuzetno popularan među kanfanarskom djecom pa i ove godine ima čak 41 polaznika.

Kamp će trajati od 30. lipnja do 04. srpnja, a mali kamperi će u tom periodu stanovati u svom postavljenom kampu s opremljenim šatorima, zajedno dijeliti obaveze svog petodnevnog zajedničkog života u prirodi, ali i prepuštati se ljetnim radostima koje im ovaj kamp pruža . Djeci će kroz boravak u kampu biti osigurani brojni zabavni, edukacijski i animacijski programi. Stručno vodstvo u kampu osiguravaju volonteri Društva naša djeca, a smještaj osigurava Općina Kanfanar u suradnji s poduzećem Mon Perin koji je vlasnik baljanskih kampova. Roditelji sudjeluju u pokriću troškova prehrane s iznosom od 450,00 kuna dok ostale troškove snose organizatori.

Ovogodišnji kamp odvija se uz zahtjevniju organizaciju zbog epidemioloških mjera koje su usklađene s naputcima nadležnih tijela.

(iPress)