Kao i prethodnih, i ove su školske godine, koja je zbog štrajka u prvom dijelu te pandemije koronavirusom u drugom dijelu bila posebno zahtjevna, općinski načelnik Edi Pastrovicchio, zamjenik načelnika Sandi Drandić i vijećnica zadužena za mlade Dea Lordanić upriličili prijem izvrsnih učenika osnovnih i srednjih škola danas u Palači Bembo.

Ovaj prijem se održava kako bi djecu nagradili za njihov trud, ustrajnost i predanost svojim obavezama. Posebno se radujemo što je ove godine dvostruko više odlikaša nego prošle, i to čak 33 učenika - naglasio je načelnik Bala Edi Pastrovicchio. Izvrsni su učenici nagrađeni i prigodnim darom od Općine Bale, bonom za školski pribor u vrijednosti od 200,00 kn za osnovnoškolce, odnosno 400,00 kn za srednjoškolce.

Načelnik je čestitao nagrađenim učenicima, kao i njihovim učiteljima, nastavnicima, razrednicima i ravnateljima na predanom radu, ali i roditeljima učenika koji svojoj djeci pružaju podršku tijekom cijelog školovanja. Podsjetimo, Općina sufinancira nabavku radnih bilježnica svim učenicima, zatim školski prijevoz, produženi boravak u cijelosti te sufinancira marendu dijelu učenika u skladu sa socijalnim kriterijima.

Petica i općini Bale

"Institut za javne financije Republike Hrvatske i ove je godine ponovno analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina. Kao i prošle godine, Općina Bale je i ove godine potvrdila status odlikaša te dobila najvišu moguću ocjenu, što potvrđuje odgovorno upravljanje i potpunu transparentnost proračuna.

Transparentnost proračuna jedan je od najvažnijih pokazatelja kvalitete rada jedne lokalne samouprave, ali istovremeno i potvrda za cjelokupnu zajednicu.

Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca.

Objavljivanjem rezultata Institut za javne financije želi ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana u lokalne vlasti, ali i potiče odgovornost lokalnih vlasti, izvijestili su iz Bala. (iPress)