Pobjednik ovih izbora iz redova istarskih HDZ-ovaca apsolutno je dosadašnji i novi saborski zastupnik Anton Kliman koji je već druge izbore zaredom osvojio s najviše preferencijalnih glasova u Istri.

Kako komentirate svoj uspjeh, birači su uistinu prepoznali vaš slogan 'naš čovik u Saboru'?  

- Hvala na čestitkama i prije svega zahvala biračima. Uistinu smo ostvarili veliki rezultat, u 8. izbornoj povijesni. Imamo 4 mandata i uzlaznu putanju. Birači su prepoznali i napore Vlade i mene osobno. Vidite da se svaki rad isplati pa i rad HDZ-a u Istri. Uistinu smo 'preorali' Istru u ovoj kampanji i ljudima uspjeli predočiti činjenice iz ove četiri godine rada Vlade, koliko je toga napravljeno u Istri i za građane Istre. 

Osim uspjeha HDZ-a u 8. izbornoj kako komentirate činjenicu da su stranke Restart koalicije izgubile oko 35 tisuća glasova u odnosu na izbore 2016.? Ali osim njih i HDZ će trebati sjesti i presložiti redove u Istri jer se proteklih godina nije baš iskazao u radu.

Uistinu se ne želim baviti problemima Restart koalicije, i pred njima je puno posla.

Istina je to što kažete za moju stranku u Istri. Nema čekanja. Pred nama je reanimacija i stabilizacija stranke u Istri, moramo već sutra složiti dobar program za predstojeće lokalne izbore i kvalitetne ljude. Sve što sam ja osobno radio u protekle četiti godine i u ovoj kampanji tražit ću, bezrezervno, i od svojih suradnika ukoliko budem u prilici. Imamo dobre ljude, imamo Vladu koja će nastaviti odgovorno raditi na dobrobit svih krajeva i s tim činjenicama moramo pred ljude. Stranka se ne smije začahuriti i biti sama sebi dovoljna. Tu smo da radimo, na dobrobit Hrvatske i Istre, rekao nam je Anton Kliman. (iPress)