Postupno naoblačenje sa zapada, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom nadvilo se nad Istrom, nakon što je zahvatilo Italiju i šire riječko područje. Već su na zapadnoj obali Istre na udaru jakog vjetra, grmljavine i kišu bili Umag, Novigrad i Tar sa pokojim srušenim stablom i znakovima, a grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je i Poreč, Rovinj, Pulu i Medulin.

Nakon oluje u Motovunu je zasjala duga na nebu.

U Novigradu i Taru od siline nevremena srušena su brojna stabla i prometni znakovi, a na Umag se sručilo olujno nevrijeme uz vjetar brzine oko 150 km/h praćeno pijavicama.

U Poreču je pak stablo palo točno na čekaonicu na autobusnoj stanici i smrskalo ju, no na sreću nitko nije stradao. Iako su obilne oborine diljem Istre preplavile prometnice, u policiji kažu da većih problema u prometu nije bilo.

Ekipe vatrogasaca su na terenu kako bi sanirali štete koju je prouzročilo grmljavinsko nevrijeme koje je zahvatilo veći dio Istre.

I sza utorak je DHMZ prognozirao promjenljivo i nestabilno te svježije vrijeme. Povremena kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito na Jadranu i u predjelima uz njega. Pritom će pljuskovi lokalno biti izraženi i ponegdje praćeni tučom i prolazno jakim vjetrom te obilnom oborinom. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren južni i jugozapadni, a poslijepodne će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, prolazno s jakim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a krajem će dana na sjevernom dijelu jačati bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 25. Najviša dnevna uglavnom od 22 do 27, na istoku i u Dalmaciji do 30 °C.

(iPress)