Slijedom nezapamćenog nevremena koje je jučer u popodnevnim satima pogodilo Umag, na žalost je na cijelom području grada došlo do niza materijalnih šteta. Brojni građani i sve naše službe od samog kraja nevremena, cijelo su popodne, večer i noć proveli na terenu ne bi li promptno, u što kraćem roku, sanirali ili barem umanjili nastale štete, priopćili su iz Grada Umaga.

Obavještavamo naše sugrađane kako su sve naše službe Grada Umaga: JVP Umag, DVD Umag, Komunela d.o.o. i 6. Maj d.o.o. i dalje na terenu te rješavaju sve slučajeve po rangu prioriteta. Najviši prioritet se odnosi na oslobađanje prometne infrastrukture od srušenih stabala i grana, čišćenje odvoda za slivnu vodu, otklanjanje i saniranje šteta na javnim površinama, kao i otklanjanje grana te stabala koji predstavljaju visok rizik za ljude.

Od jučer do danas Grad Umag, JVP i Komunela d.o.o. zaprimili su preko 100 prijava građana. Djelatnici koji rade na otklanjanju šteta na površinama grada Umaga, u ovom se trenutku ne mogu posvetiti saniranju šteta na privatnim parcelama. No, svi sugrađani kojima je nevrijeme nanijelo štetu unutar svojih privatnih posjeda, a u nemogućnosti su angažirati jednu od privatnih uslužnih tvrtki na našem području, mogu nazvati centralu gradske tvrtke Komunela d.o.o. (743-297) čiji će djelatnici u što kraćem roku izići na teren. Trošak otklanjanja šteta na privatnom posjedu snose vlasnici nekretnina. U svakom slučaju, molimo za strpljenje, obzirom da na području Umaga prednost moramo dati hitnoćama koje predstavljaju rizik za građanstvo.

Galerija fotografija prikazuje trenutno stanje u Umagu, što ukazuje na činjenicu kako vrijedne ruke Umag polako vraćaju u normalu.

Koristimo priliku zahvaliti Javnoj vatrogasnoj postrojbi Umag, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, poduzeću Komunela d.o.o. i poduzeću 6. Maj d.o.o., kao i našim vrijednim sugrađanima, koji su u ovim trenucima uvijek tu za pomoć i dobrobit cijele zajednice. U ovakvim trenucima moramo biti zajedno, s istim željama i ciljevima, a oni su dobrobit zajednice u kojoj svi mi živimo, kao i pomoć jedni drugima.

U godini punoj izazova dosad smo dokazali da zajedno možemo, a tako ćemo i ovaj put!, poručili su iz Ureda Grada Umaga.

Nevrijeme ostavilo milijunske štete, ali ozlijeđenih nema

- Još se ne zna kolika je šteta. Riječ je o više desetaka automobila koji su oštećeni u gradu. Iščupana stabla mogu se ukloniti i ne ubrajamo ih u nekakvu štetu, premda je to uzrokovalo velika oštećenja. Popisivat ćemo sljedećih dana i vidjeti koliko će sve stajati, poručio je pročelnik. Istaknuo je da nema ozlijeđenih i da je to najvažnije, izjavio je pročelnik Ureda grada Umaga Slaviša Šmalc u emisiji HTV-a Dobro jutro, Hrvatska.

Nevrijeme je ostavilo milijunske štete, potvrdio je to za HTV umaški vatrogasni zapovjednik, ustvrdivši da su samo sinoć imali više od 50 intervencija i radili su tijekom cijele noći, a brojni komunalni djelatnici u Umagu uklanjali su otpale grane i drveća koje su uništile automobile i krovove kuća.

(iPress)