U Umagu u MMC galeriji otvorena je izložba fotografija autora Nevena Juraka, inače Umažanina, pod nazivom 'Ogledalo duše'.

"Oči su te za koje kažu da su ogledalo duše. Ovom serijom fotografija pokušat ću ostaviti dojam o sebi odnosno o svojoj duši, prikazivanjem ljudi koje u zadnje vrijeme kroz druženje i interakciju imaju važnu ulogu u stvaranju mene kao čovjeka. Kroz njihove oči se odražavam i ja, baš kao što se njihove duše odražavaju kroz moj objektiv. Oči često odaju više nego što to čine riječi. Baš zato ih i nazivamo ogledalima duša ljudi. Njima komuniciramo. One odaju sreću, tugu, ljubav, sramotu te još cijelu lepezu emocija. To je naprosto fascinantno. Zato sam ovom serijom fotografija htio odat hommage tom jedinstvenom fenomenu."

Neven Jurjak – Merlo de Graia

Neven Jurjak je rođen 1982. u Kopru u obitelji fotografa, a od rođenja živi i djeluje u Umagu. Poput bake i oca, sa 14 godina počela ga je interesirati fotografija te je 1997. upisao srednju školu za fotografa, koju završava 2000. godine u Zagrebu. Osim u obiteljskom obrtu, kao fotograf je radio na brodovima za krstarenje te oplovio Mediteran uzduž i poprijeko. Čak i nešto dalje. Od svoje 17. godine pa sve do danas fotografijom se bavi profesionalno. No, ne samo profesionalno. Rijetko se prijavljivao na razne foto natječaje, a u tim slučajevima često je bio nagrađivan.

Kako Neven kaže, smatra se sretnim čovjekom jer radi ono što zaista voli. U životu se bavio samo fotografijom, čime se planira baviti i do kraja svog života.

Izložba se u prostoru MMC galerije Grada Umaga može razgledati do 30. rujna 2020.

(iPress)