Kao što je bilo i najavljeno danas je Fažana dobila uređeno odlagalište zelenog otpada a tvrtka Komunalac započela je i s izgradnjom reciklažnog dvorišta.

Tim je povodom načelnik Radomir Korać naglasio kako je Fažana, od jednog malog uspavanog mjesta, izrasla u jednu od najrazvijenijih općina u Hrvatskoj, a donošenje novog prostornog plana, osim daljnjeg razvoja, omogućilo nam je iskorak u segmentu zaštite okoliša.

- Naime, tijekom 2019. godine sa područja Općine Fažana zbrinuto je preko 2.000 tona raznog otpada za što su utrošena znatna financijska sredstva. S obzirom da se mnogi od vas bave nekim oblikom turističke djelatnosti, poznato vam je da nema kvalitetnog turizma bez kvalitetno rješenog pitanja zbrinjavanja otpada.
Zbog poznatih problema u radu Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun u Puli, kao i Metisa te višestrukog poskupljenja cijene usluga od strane Pula Herculanee, započeli smo s izgradnjom novog suvremenog reciklažnog dvorišta koji će se nalaziti u sklopu poduzetničke zone San Pelegrin na Galižanskoj cesti koji će svoja vrata otvoriti u siječnju 2021. godine.

U sklopu poduzetničke zone danas je započelo i s radom odlagalište zelenog otpada koje će raditi svakodnevno od ponedjeljka do subote, rekao je Korać pozvavši sumještane da svojim primjerom čuvaju naš okoliš, kao i okoliš onih koji će doći nakon nas.

- Odvajajući i selektirajući otpad, osim brige za okoliš smanjujete i vaše troškove zbrinjavanja otpada!, naglasio je Korać. (iPress)