Narančasti meteoalarm za Istru i Rijeku upozorava na mjestimice jako jugo u prvom dijelu dana, navečer u okretanju na buru. Srednja brzina vjetra 40 km/h te obilnu kišu, i do 60mm.

 

Moguće je grmljavinsko nevrijeme te bujične i urbane poplave. Vjerojatnost grmljavine. 

DHMZ prognozira oblačno i osjetno svježije, ponajprije na zapadu i sjeverozapadu uz čestu i obilnu kišu. Krajem dana u višem gorju uz zahladnjenje ponegdje i snijeg. Snijega bi moglo biti i ispod 1000 metara nadmorske visine. 

Na sjevernom i srednjem Jadranu pljuskovi s grmljavinom, a do kraja dana i na južnom. Na krajnjem istoku veći dio dana suho i djelomice sunčano. Vjetar umjeren sjeveroistočni i sjeverni.

Na Jadranu jako, u drugom dijelu dana ponegdje i olujno jugo i južni vjetar, na sjevernom dijelu u okretanju na buru. Maksimalna temperatura od 10 do 17, na Jadranu uglavnom od 16 do 21 °C.

U ponedjeljak olujna bura

Mjestimice olujni, podno Velebita sredinom dana i orkanski udari bure. Najjači udari vjetra do 100-130 km/h, upozprenje je za ponedjeljak.

Biti će umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom, a na Jadranu će biti i pljuskova s grmljavinom, osobito na južnom dijelu. Obilnija oborina najizglednija je na istoku i jugu zemlje. U Istri uglavnom suho uz sunčana razdoblja.

Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana umjerena do jaka bura, podno Velebita i olujna, a na južnom još prijepodne jako jugo.

Minimalna temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 10 do 16 °C. Najviša dnevna od 7 do 13, na Jadranu od 14 do 19 °C. (iPress)