Povodom Nacionalnog dana darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH – podružnica Općine Medulin u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pula, uz financijsku podršku Općine Medulin, uspješno je održao prvu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Medulinu.

Iz Sindikata poručuju kako su veoma zadovoljni odazivom darivaoca, a budući da se radi o prvoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Medulinu, ona predstavlja početak jedne humane i pozitivne priče koja će u budućnosti sigurno poprimiti sve veći značaj. Akciji je prisustvovao i načelnik Općine Medulin Goran Buić, djelatnici Općine Medulin kao članovi Sindikata, djelatnici komunalnih poduzeća, članovi sportskih klubova, te mještani Općine Medulin.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić pohvaljuje inicijativu svojih djelatnika odnosno Sindikata Općine Medulin koji je uz pomoć Crvenog križa organizirao ovu hvalevrijednu akciju i omogućio svim mještanima da svoju krv daruju upravo u Medulinu povodom Nacionalnog dana darivatelja krvi.

Iz Crvenog križa Pula ističu kako mještani općine Medulin i inače čine veliki udio u broju darivatelja krvi, a tijekom akcije je prikupljeno ukupno 29  doza krvi - brojka s kojom su članovi Gradskog društva Crvenog križa Pula veoma zadovoljni. Ova brojka će s budućim akcijama sigurno rasti, a svakako tome doprinosi i podatak da je u ovoj dobrovoljnoj akciji dio prisutnih darovalo krv po prvi puta, te namjeravaju i dalje nastaviti. Stvaranje baze redovitih darivatelja krvi osnova je za održavanje zaliha krvi. 

Zato zapamtite..

Krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek-darivatelj krvi. Svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo o dobrovoljnim darivateljima krvi. Donesi odluku, izdvoji vrijeme, daruj život…

(iPress)