U sklopu manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2020., koju već treću godinu organizira Grad Poreč  u cilju promicanja poduzetništva, učenicima nižih razreda porečkih osnovnih škola podijeljene su slikovnice „Ja sam mali poduzetnik!. Riječ je o prvoj slikovnici koja uči o poduzetništvu.

Slikovnica je kreirana s ciljem da se kod djece probudi poduzetnički duh te ih se potakne na poduzetničko promišljanje, ali i upozna s osnovnim frazama u poduzetništvu. Na zabavan i slikovit način djeca mogu spoznati različite vrste zanimanja, prepoznati poduzetnike i poduzetnice u svojoj okolini, te promišljati o ideji i budućem mogućem zanimanju.

Upravo je to bila tema današnjeg ZOOM sastanka, tijekom kojeg je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić putem video-linka istovremeno razgovarao s deset nižih razreda iz Osnovne škole Poreč, Osnovne škole Finida i TOŠ Bernardo Parentin. Nažalost, iako su svi dobili poziv, neki zbog tehničkih poteškoća nisu mogli pristupiti razgovoru, ali je zato dvjestotinjak djece s puno zanimanja postavljalo gradonačelniku pitanja poput „Koje je vaše zanimanje? Što se po struci? Što radi građevinar?“ Istovremeno, predstavili su i što su naučili iz slikovnice Ja sam mali poduzetnik, kao i zanimanja kojima se žele baviti. Poreč tako u budućnosti može očekivati veliki broj liječnika, veterinara, vatrogasaca, slikara, kuhara i građevinara… Kao što je i gradonačelnik rekao, s toliko dobrih ideja, nema straha za budućnost Poreča. Sastanku se.

Kao promicatelj poduzetništva Grad Poreč  svojim aktivnostima potiče svijest o važnosti poduzetničkog promišljanja i poduzetnički duh od najranije životne dobi, a bogat program Mjeseca poduzetništva nastavlja se do kraja mjeseca listopada.

(iPress)