Danas je održana neobična press konferencija u prostorijama SDP Pule koju je ''moderirao'', gradski vijećnik SDP-a, Danijel Ferić. U sklopu press konferencije otvorena je i svečana izložba pod nazivom ''PULA - GRAD PRIJATELJ ŠKOVACA''.

Točno u 11 sati Danijel Ferić otvorio je izložbu i pritom odradio prigodno fotografiranje bacanja otpada u kantu za smeće.

Ova izložba je nažalost retrospektiva nerada i nebrige na području Pule od strane vladajućih koji vode Pulu – započeo je Ferić.

Aleksandar Matić u jednom dnevnom listu dobio je opširan prostor gdje je navodno komentirao našu dopunu dnevnog reda koju smo tražili, sada već održane sjednice Gradskog vijeća Pule. Kažem navodno jer u naslovu spominje našu dopunu, a kada pogledamo što je napričao uopće nema veze s našom dopunom i traženjem da se METIS preseli na odgovarajuću lokaciju – rekao je Ferić.

Gospodin Matić pobrkao je materiju jer izgradnja reciklažnih dvorišta nema veze sa temom preseljenja METIS-a, ali je pokazatelj koliko ustvari brine o tom problemu kada svjesno laže ljude da se nešto poduzima, a godinu dana nisu odgovorili potpisnicima peticije i zahtjeva za preseljenje – rekao je Ferić.

Godišnje se troši oko 1,5 milijuna kuna na peglanje imidža Gradske uprave kroz ''naknade za informiranje'', a onda godinu dana nitko se ne udostoji poslati niti pisani odgovor ljudima koji žive u blizini METIS-a – nastavio je Ferić.

Ali da ne bude sve o Aleksandru Matiću i njegovom neradu te neznanju, moram istaknuti kako sam ostao frapiran kada sam na sjednici Gradskog vijeća Pule čuo pročelnicu Ingrid Bulian kako s ponosom priča o provedenim projektima čišćenja, a pritom posebno ističe Labinsku ulicu gdje je postavljena i tabela projekta ''DIVA'' kako je područje očišćeno i pod video nadzorom. Moja frapiranost uzrokovana je time što sam osobno prijavio 19 (devetnaest) punktova smeća na potezu od 400 metara u toj ulici koji i dalje nisu očišćeni, a jučer smo imali prilike slušati kako je sve bajno i krasno?! – rekao je Ferić.

Iz tog razloga mi smo danas organizirali ovu izložbu edukativno humanitarnog karaktera s ciljem osvješćivanja Gradske uprave Grada Pule o nužnosti poduzimanja hitnih mjera čišćenja i pritom pozivamo sve koji su u mogućnosti da uplate koju kunu na žiro – račun Grada Pule s opisom plaćanja: ''Čista budućnost Pule je u čistoj sadašnjosti'' – rekao je Ferić.

Ako u proračunu ima više od 1 milijun kuna za čišćenje područja koje je pod koncesijom gospodina Končara, mislim na područje Katarina – Monumenti, onda valjda ima novca i da se očisti okoliš stanovnika koji i pune taj isti proračun – zaključio je Ferić svoje izlaganje, izvijestili su iz pulskog SDP-a.

(iPress)