Na Medulin Rivieri trenutno je 420 gostiju * Utakmice se igraju bez gledatelja uz strogo propisane epidemiološke mjere

Na nogometnim terenima sportskog centra Arena Hospitality Groupe u Medulinu u nedjelju je započeo 7. nogometni turnir “ArenaCup 2021”, koji će trajati sve do 16. siječnja.

Gotovo do posljednjeg trenutka bilo je neizvjesno hoće li se ova tradicionalni turnir održati, ali u dogovoru s našim regionalnim Stožerom civilne zaštite odlučeno je da se turnir održi uz striktno poštivanje svih epidemioloških mjera. Turnir je organiziran u smanjenom obimu tako da se na njemu nadmeću samo četiri momčadi, a utakmice se igraju bez gledatelja.

- Možemo reći da smo ovim turnirom započeli ovogodišnju turističku sezonu. U ovom trenutku na Medulin Rivieri boravi 420 gostiju, što je oko 70 posto u odnosu na lani. Dio ih je u privatnom smještaju, dio u hotelima, a dio u kampu. U hotelu „Belvedere“ na pripremama su još dva kluba, a prošloga tjedna održan je godišnji seminar licenciranih sudaca HNL-a, bilo ih je sto. Kod nas u Medulinu na pripremama je i naša poznata olimpijska pobjednica Sandra Perković sa svojim trenerom. Možemo stoga reći da smo zadovoljni ovogodišnjim početkom s obzirom na situaciju, kazao je direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori.

Naglasio je kako će turistička godina koja je pred nama biti još zahtjevnija nego lanjska, jer u Europi kao i diljem svijeta počelo je cijepljenje protiv COVID-a, što u turističku arenu vraća sve naše stare konkurente i borba za turiste bit će velika.

Mi smo autodestinacija i naša su emitivna tržišta Austrija, Njemačka, Slovenija, Italija, Češka, Poljska i Mađarska, pa vjerujem da ćemo budemo li se pridržavali svih mjera i ove sezone imati goste. No, moramo još jednom podsjetiti, da je sigurnost najvažnija u turizmu. Prema Thompsonovim istraživanjima koja se provode cijeli niz godina osobna sigurnost na turističkoj destinaciji, odnosno u Hrvatskoj, bila je 2010. na petom, 2013. na četvrtom, 2017. godine na trećem mjestu, a očekuje se da će osobna sigurnost na temelju koje će gosti birati mjesto za svoj odmor biti na prvom ili drugom mjestu.  Zato će i ove sezone, turisti putovati u sigurne destinacije, kazao je Crnobori.

Ovogodišnji ArenaCup, čiji je organizator Turistička zajednica općine Medulin, dok je hotel Arena Hospitality Group-e Park Plaza Belvedere u Medulinu domaćin smještaja svih ekipa turnira, bit će organiziran tako da će svaki klub odigrati tri utakmice. Na turniru se nadmeću NK ISTRA 1961 PULA, NK LOKOMOTIVA ZAGREB, HNK ŠIBENIK i NK MEĐIMURJE ČAKOVEC, kazao je Andrea Petrić, rukovoditelj sporta Arena Hospitality Group-e. Tradicionalno turnir se održava tijekom pripremnog ciklusa momčadi za predstojeći proljetni dio sezone, te će pored utakmica iz službenog programa turnira momčadi odrađivati i niz pripremnih treninga.

Pored klubova na turniru, Medulin je za nogometne pripreme odabralo još nekoliko drugih hrvatskih prvoligaša. Svi sudionici turnira će biti smješteni u sportskom hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu, u kojem je također implementiran niz epidemioloških mjera na temelju preporuka relevantnih nacionalnih i međunarodnih zdravstvenih organizacija, te Stožera civilne zaštite Istarske županije.

HNS-ov koordinator za natjecanja Neven Šprajcer kazao je kako unatoč smanjenom broju momčadi turnir odličan i kvalitetan, jer na njemu igraju tri prvoligaša i jedan klub iz druge nogometne lige.

U Medulinu najavljuju održavanje još jednog tradicionalnog nogometnog druženja. Radi se o Medulin Cupu koji će biti održan od 28. siječnja do 7. veljače.

(iPress)