Nastavljaju se investicije u komunalno uređenje Poreča i prigradskih naselja koje vodi Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča. Tako je ovih dana u tijeku sanacija makadamskih puteva koje su nakon učestalih i jakih oborina tijekom jeseni i zime oštećene i isprane, te je potrebno sanirati vododerine i udarne rupe. Radovi obuhvaćaju sanaciju oko 12 kilometara puteva u prosječnoj širini oko tri metra u svim prigradskim mjesnim odborima  -Starići, Rupeni, Baderna, Štifanići, Katun, Rakovci, Bonaci, Stancija Danelon, Musalež, Stancija Diklić, Kirmenjak, Varvari, Brčići, Nova Vas, Kadumi, Červar Porat, Jehnići, Stranići, Bašarinka, Kukci, Kosinožići, Mihelići.

Osim nasipavanja odvijali su se i asfalterski radovi na području MO-a Červar Porat, gdje je uređena pješačka komunikacija koja polazi od autobusne stanice prema ulicama Glicinija i Park Učka. Ovdje su uklonjene arhitektonske barijere radi bolje uslužnosti tih površina osobama smanjene pokretljivosti, saniran je asfalt na pješačkoj stazi i dijelu parkirališnih površina u ulici Mahonija, te uklonjen bespravno postavljen parking na križanju ulica Lavanda i Park Motovun.

Upravni odjel za komunalni sustav će tijekom proljetnog razdoblja nastaviti s ulaganjima u svim porečkim naseljima, sve u dogovoru s nadležnim mjesnim odborima i mještanima.

(iPress)