Radovi na izgradnji novog polivalentnog sportskog igrališta kraj OŠ Marije i Line Umag ubrzano se odvijaju, a vizure buduće sportske zone iz dana u dan sve su jasnije i ljepše. Projekt je to koji će razveseliti kako učenike, tako i sve sugrađanke i sugrađane koji se vikendom i u popodnevnim satima rekreativno ili aktivno bave sportom, a vjerujemo da će na igralištu vrlo brzo svoje slobodno vrijeme provoditi još i veći broj Umažana.

Polivalentno sportsko igralište, čija je realizacija planirana za kraj mjeseca, sadržavat će dva košarkaška, jedno rukometno i jedno polivalentno igralište dimenzija za mali nogomet, vježbališta na otvorenom, jamu i zaletište za skok u dalj, prostor za stolni tenis, igralište za odbojku i igru graničara te novu atletsku stazu. Temelj projekta je, uz stvaranje preduvjeta za profesionalno i rekreativno bavljenje sportom, ujedno i generiranje pulsirajućeg javnog prostora i revitalizacija šireg centra grada. Igralište će na taj način postati generatorom urbanog razvoja grada te mjestom druženja i okupljanja građana, sportaša i djece. Vrijednost projekta iznosi 5,5 milijuna kuna. Grad Umag ulaže veći dio, no kao jedini grad u Istarskoj županiji uspio je osigurati čak 700.000,00 kuna prijavom na natječaj Ministarstva namijenjen upravo potporama za izgradnju sportskih građevina.

Ovim se projektom u Umagu, gradu sporta, dodatno podiže kvaliteta života građana, nude im se bolji uvjeti za bavljenje sportom, motivirajući ih pritom na boravak na otvorenom i rekreaciju, koji vode zdravijem dugovječnijem životu.

(iPress)