Na jednoj od najpopularnijih gradskih plaža, Materada-S. Martin, dovršeno je uređenje modernog dječjeg igrališta koje će dodatno oplemeniti ponudu ove plaže. Moderno igralište opremljeno je s klackalicom na opruge za djecu s teškoćama u razvoju, njihalicom na opruzi za jedno dijete, gredom za balansiranje na tri nivoa, penjalicom s mrežom, ljuljačkom - košarom, društvenom igrom školica, uz antistres podlogu za sva igrala i klupom. Dodajmo kako je trava posijana, a u planu je i sadnja stabala, s obzirom na to da se igralište nalazi na livadi uz more.

Dodatni benefit je i klupa za dojenje i prematanje, kao ispomoć majkama, ali i podsjetnik zajednici na to da je dojenje najbolja hrana za bebe te da majke mogu dojiti gdje god žele.

Igralište se realiziralo kroz suradnju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Grada Poreča u sklopu projekta „Živjeti zdravo“. HZJZ je osigurao set igrala i opreme za uređenje i označavanje jednog parka u svakoj županiji te za redovitu provedbu aktivnosti Volonteri u parku. Navedene aktivnosti organiziraju se na lokalnoj razini i redovito provode unutar gradskih parkova, s ciljem aktivnog provođenja slobodnog vremena djece i obitelji, poticanja socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju, osnaživanja međugeneracijske solidarnosti i očuvanja okoliša.

Kako bi se dodatno motiviralo obitelji s djecom na provođenje slobodnog vremena vani na otvorenom u svako doba, formiran je set opreme za dječja igrališta koji potiče na kretanje i socijalizaciju te djeluje kao poticajni okolišni čimbenik za rano usvajanje zdravih stilova života.

Time će se upotpuniti cjelokupno uređenje jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih gradskih plaža i to baš ususret lijepim proljetnim danima, a Grad će nastaviti trend ulaganja u igrališta kojih je trenutno u Poreču i pripadajućim naseljima oko 130 dječjih i polivalentnih igrališta.

(iPress)