Danas su u Pazinu predstavnici istarskog HDZ-a, predvođeni kandidatkinjom za istarsku županicu dr. Irenom Hrstić, predali prikupljene potpise za kandidacijske liste za predstojeće lokalne izbore. 

- Prikupili smo više od 4.800 potpisa za moju kandidaturu i ovim putem zahvaljujem svim građanima koji su potpisali i iskazali mi povjerenje, ovaj broj je veliki vjetar u leđa i motivacija za političku borbu koja predstoji. Pokazali smo snagu i spremni smo raditi na buđenju Istarske županije, istaknula je Irena Hrstić, kandidatkinja HDZ-a za županicu Istarske županije prilikom predaje kandidacijskih lista Županijskom izbornom povjerenstvu. Zahvalila je i na brojnim riječima podrške građana koje je dobila prilikom prikupljanja potpisa u svim dijelovima Istarske županije.

- Da, u Istri se dobro živi, ali kada gledamo iz perspektive zapada, a to je perspektiva kojoj težimo, onda vidimo da se može puno više i puno brže nego sad. Istra treba biti pokretač razvoja. Gotovo 5 tisuća Istrijana se probudilo, a vjerujemo da će još puno više na izborima, istaknula je Irena Hrstić te se osvrnula na izjavu čelnika IDS-a Borisa Miletića u kojoj kaže kako može puno više dati građanima kao liječnica nego kao HDZ-ovka.

I bez stranke sam i dalje liječnica, a što bi Boris Miletić bio bez IDS-a?

- Vidim da me spominje Boris Miletić. Profesionalni političari često strahuju od protivnika koji su se već dokazali u svojim profesijama. U politiku se uključujem jer vjerujem da svojim iskustvom mogu doprinijeti razvoju naše županije i probuditi Istru. I bez stranke sam i dalje liječnica, a što bi Boris Miletić bio bez IDS-a?, naglašava Irena Hrstić te dodaje kako znanjem, marljivošću i stručnošću njezinog tima Istra može puno dobiti.

- Drago nam je vidjeti da u Istri postoji optimizam i kritična masa ljudi koji žele promjene, jer ova županija zaslužuje puno više od vodstva koje se uspavalo i koje upravlja na autopilotu bez ikakve vizije i perspektive za daljnji rast u bilo kojem segmentu. Kroz projekt revitalizacije željeznice, osnivanje osnovne i srednje međunarodne škole, kroz bolju apsorpciju EU sredstava Istra može postati još bolje mjesto za život u kojem će ljudi, ne samo ostajati nego i doseljavati, zaključuje Hrstić.

Kandidat za dožupana Istarske županije Diego Antončić kazao je kako je program za ove izbore osim na modernizaciji željeznice temeljen i na završetku pulske bolnice i dovođenju medicinskog fakulteta u Pulu, međunarodnoj osnovnoj i srednjoj školi, Istri kao IT regiji, održivom turizmu, prepoznatljivoj poljoprivredi, raznolikosti istarskog gospodarstva.

- Stojimo ovdje s ponosom i odgovornošću, građani Istre više ne žele ovu staru politiku. Mi smo novi tim, Irena Hrstić donosi svježinu u politički život Istre. Mi smo kompetentni, marljivi i proaktivni tim koji ima znanje i može promijeniti Istarsku županiju, zaključio je Diego Antončić te pozvao sugrađane i sve stanovnike Istarske županije da budu hrabri i izađu na birališta 16. svibnja, kako bi zajedničkim snagama probudili Istru. (Izborni stožer)