Povodom Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Vili Bassanese i njegov zamjenik Ivan Belušić posjetili su umaške vatrogasce te im od srca čestitali njihov dan.

U okviru susreta sa zapovjednikom Bojanom Štokovcem, gradonačelnik Bassanese zahvalio je vatrogascima na svemu što JVP i DVD Umag čine za građane našeg područja, naročito u godini teškoj poput ove prethodne kada je cijeli svijet zadesila pandemija koronavirusa. Istaknuo je kako je umaška JVP glavna operativna snaga sustava civilne zaštite u gradu i nositelj svih aktivnosti u slučaju nesreća ili elementarnih nepogoda, te kako na nju uvijek možemo računati.

„U ime svih Umažanki i Umažana, želim našim hrabrim vatrogascima i DVD-ovcima uputiti jedno veliko HVALA na svemu što čine za sve nas u najtežim trenucima. Naši vatrogasci su zalog sigurnog života, spremni pomoći svakome od nas kada je to potrebno. I u danima pandemije, bili su aktivno uključeni u provedbu svih aktivnosti Stožera civilne zaštite te neumorno radili za našu dobrobit. Iako je danas službeno njihov dan, želio bih istaknuti da su oni tu za nas 365 dana u godini, stoga im zahvalnost i poštovanje valja istaknuti svakodnevno“ kazao je Bassanese.

Kako bi Umag bio u korak s vremenom, odnosno novim izazovima s kojima se suočavamo, samo u posljednje 3 godine nabavljena su sredstva i oprema najviše kvalitete, a ubrzo u Umag stiže i potpuno novo opremljeno vozilo za gašenje požara. A, za naše vrijedne vatrogasce, to je ipak najbolji rođendanski poklon, izvijestili su iz Umaga. (iPress)