Dio korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Poreč iskoristilo je toplo svibanjsko prijepodne kako bi po prvi put obišlo novouređeni dio gradske rive u Poreču, otvoren u srpnju 2020. godine. Ovo je jedan od prvih „izleta“ za korisnike, nakon što su veći dio prošle godine proveli u izolaciji u Domu. Kao prioritetna skupina, među prvima su se i cijepili, te im je obilazak nove rive bila velika želja, posebno jer ih za taj dio grada vežu mnoge uspomene, odrastanja, životna veselja i tuge, važni događaji.

Uz stručni tim iz Doma, obilasku se pridružio i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić koji im je ukratko opisao kako je tekla obnova – od arheološkog nalazišta i dvije tisuće godina stare barke nazvane „Porečanka“, koja je trenutno u procesu desalinizacije i restauracije, sve do zanimljivih detalja poput svjetlećih traka, smjerokaza, ali i brojnih klupa koje su posebno oduševile korisnike Doma.
Upravo su na njima, s fritulicama, proveli ugodno prijepodne uz smijeh te uživanje u morskom zraku i suncu, izvijestili su iz Grada Poreča. (iPress)