Na budućoj lokaciji nogometnog kampusa u Poreču u tijeku su pripremni radovi koje su danas obišli predstavnici Grada Poreča, Nogometnog kluba Jadran Poreč i Sportske zajednice grada Poreča. Nakon potpisivanja ugovora o radovima, na lokaciji su u tijeku pripremne radnje za početak radova, a riječ je o izgradnji prve faze nogometnog kampa u Poreču, jedne od najvećih investicija u sport u gradu u proteklih nekoliko godina.

Lokaciju i cijeli projekt novinarima su predstavili gradonačelnik Loris Peršurić, trener juniora i voditelj nogometne škole Marko Kepčija i predsjednik Sportske zajednice grada Poreča Aleksandar Beaković.    

Uz članove i simpatizere porečkog Nogometnog kluba „Jadran“, predstavljanju su se pridružili i trener seniora Dalibor Šuran, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damir Hrvatin i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat. Nogometni kamp gradi se s ciljem da zamijeni aktivnosti na dosadašnjim igralištima u gradu. Nogometni će kamp služiti za trenažne/školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta NK „Jadran“, te aktivnosti drugih nogometnih klubova prema potrebi i interesu. Površina nogometnog terena iznosi 104x68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih. Lokacija na kojoj je planirana izgradnja zove se Škagacer, blizu skretanja za naselje Garbina i nedaleko od sportske dvorane Žatika. Radove će, nakon postupka provedene javne nabave, izvesti porečka tvrtka Đusto d.o.o, a nadzor je povjeren riječkoj tvrtki Klink.

- Stalno radimo na tome da Poreč bude grad sporta, da omogućimo svoj djeci da imaju kvalitetne uvjete za bavljenje sportom. Korist od kampusa imat će NK Jadran i mnogobrojna djeca koja treniraju u njemu. Želim se zahvaliti cijeloj ekipi ovog nogometnog kluba na svemu što rade, pogotovo ovih zadnjih godina, jer rezultati su odlični. Vjerujem da će im ovo svima biti motivacija da budu još jači i bolji, uz vrhunske uvjete. Cijeli ovaj projekt podijeljen je u dva dijela, uz onaj građevinski dio, osim samog terena tu su i popratni sadržaji, svlačionice i sanitarni čvor, parking, rasvjeta i sva potrebna oprema. Sam teren, travnjak, je umjetni, licenciran od UEFA-e i ovdje će osim NK Jadrana i djece moći trenirati i na pripreme doći bilo koji europski ili svjetski klub, rekao je Peršurić izrazivši zadovoljstvo početkom radova na projektu. Radovi su krenuli i trajat će oko šest mjeseci, a sam završetak, odnosno početak treninga NK Jadran i svih mladih igrača očekuje se za početak ove jeseni.

Kako je istaknuo trener Kepčija, ovo je povijesni trenutak za porečki sport, a projekt vrlo značajan za nogometni klub i cijeli grad.  - Mi smo klub koji ima gotovo 300 djece od 5 do 19 godina, uz njih još imamo momčad veterana i seniora i tu govorimo o velikom broju sportaša, za koje će to biti mjesto okupljanja i treniranja i mjesto od izuzetne važnosti u njihovom sportskom razvoju. Nama je prioritet da su djeca aktivna i da se razvijaju i stječu sportsko iskustvo, koje im kasnije može pomoći kroz život općenito, kazao je Kepčija.         

NK „Jadran“ je nedavno proslavio 70 godina postojanja i veliki je niz generacija Poreča prošao kroz njega.

Beaković je dodao kako je ovo nova dimenzija odvijanja sporta u gradu i povijesni trenutak za nogomet, a Sportska zajednica u tome će im i dalje biti podrška.

Vrijednost izgradnje prve faze je 10.500.000 kuna plus PDV, a Grad Poreč ovaj projekt prijavio na sufinanciranje Hrvatskom nogometnom savezu i Ministarstvu turizma i sporta, a podršku u realizaciji su već pružili Ministarstvo poljoprivrede, te Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, stoji u priopćenju.

(iPress)