Mario Bratulić je i službeno obznanio kandidaturu i izborni program za još jedan četverogodišnji mandat na čelu Svetog Petra u Šumi, mjesta kojeg je u zajedništvu sa svojim timom i mještanima preobrazio u jedno od najljepših i najprosperitetnijih naselja u Istri. 

Supetarkama i Supetarcima predstavio je izborni program kroz kojeg će, tijekom naredne četiri godine, Sveti Petar u Šumi doživjeti pravi bum! Donosimo dijelove Programa: 

- Pred nama su izbori za Načelnika i Općinsko vijeće općine, izbori za ljude koji će voditi našu Općinu u slijedećem četverogodišnjem mandatu. Sa zadovoljstvom možemo reći da smo u proteklih 24 godine od kada sam Vaš izabrani načelnik učinili mnogo kako bi Sv. Petar u Šumi postalo mjesto ugodnog i kvalitetnog života za sve naše mještane. Uz ogromne napore, svakodnevni rad na realizaciji brojnih projekta i uz podršku naše Vlade na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem na području naše Općine realizirani su projekti od značaja za sve naše stanovnike. Usprkos specifičnoj situaciji izazvanoj korona virusom uspjeli smo u protekle četiri godine realizirati nekoliko značajnih projekata za našu Općinu.

Izgradili smo kružni tok oko naše kalvarije, cestu Sv. Petar u Šumi-Kanfanar, Prvu Hrvatsku kuću od kobasica i supetarski dom. Prošle godine smo započeli s dugo godina pripremanim projektom izgradnje novoga supetarskog vodovoda, privremeno uredili parking na Placu i vodili brigu o komunalnim problemima tijekom cijele godine. Za naše najmlađe uredili smo sportski i dječji park Gorinci, opremili tri dječja parka s novim spravama za igru, a naša škola i dječji vrtić dobili su novu klimatizaciju.

Uspješno smo obnovili Hrvatsku čitaonicu, izgradili Križni put oca Danijela Hekića, uredili nekoliko parkirališta na trgu i groblju te modernizirali preko jedan kilometar općinskih nerazvrstanih cesta. Lani smo pokrenuli razvoj industrijske zone Škripelj, izgradnju najveće solarne elektrane i druge komunalne projekte.

Bili smo ustrajni u realizaciji brojnih programa za poticanje nataliteta, pomoć umirovljenicima, stipendije studentima, financiranje predškolskog odgoja-dječjeg vrtića, produženog boravka u školi i ostalih programa za obitelj, umirovljenike, mlade i djecu. U narednom četverogodišnjem razdoblju za Vas smo pripremili naš novi program za Sv. Petar u Šumi, jedno od najboljih mjesta za život.

Već u svibnju nastavljamo s izgradnjom vodovoda od Jukini do vodospreme te rekonstrukciju županijske ceste 5076 do Lušetići s izgradnjom pješačkih nogostupa od kružnog toka do sela Banovci.

Osigurali smo i sredstva za početak izgradnje Sportskog centra Sv. Petar u Šumi u sklopu kojega će se nalaziti nacionalni centar pljočkanja, malonogometno igralište s umjetnom travom, skate park, dječji park, vanjski fitness, nove svlačionice i Hiža za mlade i sportaše.

U novom razdoblju uvodimo viši standard brige za mlade obitelji kroz pokretanja rada jaslica, sufinanciranje obrta za čuvanje djece, a kroz projekt „Moj kantun hiže“ pokrenut ćemo poticajnu stanogradnju za mlade obitelji na lokaciji UPU Teža - nove farme kraj sportskog centra pod posebnim uvjetima za mlade obitelji.

U prošlom mandatu općina je postala vlasnik svih nekretnina na obje supetarske farme što nam omogućava ostvarenje novih projekata za boljitak svih naših mještana. U narednom razdoblju u suradnji s Vladom RH i ministarstvima pokrenut ćemo novi razvoj poduzetničke infrastrukture s prostorom za poduzetničke inkubatore i centar za IT digitalne nomade.

Kroz program Supetarski senior osigurat ćemo razne oblike novčane i materijalne pomoći i brige za supetarske umirovljenike. Novi jedinstveni projekt Zavičaj istarskih tradicija omogućit će novo pozicioniranje i brendiranje Sv. Petra u Šumi s ciljem promocije manifestacija, evenata, proizvođača, iznajmljivača, pojedinih lokaliteta kao posebne gastro i turističke destinacije u središnjoj Istri.

Pozivamo Vas da na ovim izborima podržite našega kandidata za načelnika i listu, naše i vaše ljude koji s uspjehom i znanjem vode našu općinu, a koje podržavaju brojni mladi stručnjaci iz Sv. Petra u Šumi i šireg okruženja koji zajedno s nama rade na ostvarenju naših projekta.

Ni ča pensat, homo napred z delom za Sv. Petar u Šumi, jedno od najboljih mjesta za život u Istri i Hrvatskoj, poručuje Vaš načelnik dr. sc. Mario Bratulić i Vaši kandidati. 

ZA SV. PETAR U ŠUMI - ZA JEDNO OD NAJBOLJIH MJESTA ZA ŽIVOT U ISTRI I HRVATSKOJ 2025.

U suradnji s Vladom RH, a uz podršku premijera Andreja Plenkovića i resornih ministarstava te uz nesebični angažman VAŠEGA NAČELNIKA koji se cjelodnevnim angažmanom stavio na raspolaganje razvoju Općine Sv. Petar u Šumi, u narednom četverogodišnjem razdoblju namjera nam je odraditi nove projekte za daljnji razvoj Sv. Petra u Šumi i stalno podizati kvalitetu života za sve sadašnje i buduće stanovnike naše Općine. Mi smo dosada dokazali da znamo, a to ćemo činiti i u narednom razdoblju kroz naš sveobuhvatan i ostvarljiv program od sedam točaka. Posebno Vam želimo prezentirati 27 glavnih projekata koji su uklopljeni u naš program, a razvijali smo ih i pripremali u proteklom razdoblju. Neki od projekata već uspješno funkcioniraju i učinili su Sv. Petar u Šumi prepoznatljivim u Istri, Hrvatskoj i inozemstvu. Projekte ćemo pokrenuti omogućiti njihovu realizaciju u narednom četverogodišnjem razdoblju.

U realizaciji našega programa i 27 projekta sudjelovati će stručnjaci različitih struka (inženjeri, pravnici, ekonomisti, IT stručnjaci, profesori, teolozi, liječnici, sportaši, sportski treneri) iz Sv. Petra u Šumi i van naše Općine, kao naši prijatelji i podupiratelji razvoja Sv. Petra u jedno od najboljih mjesta za život. Procijenjena vrijednost naših projekata i programa je više desetaka milijuna kuna. Nastavimo dalje s razvojem našega Sv. Petra u Šumi.

01 Projekt "CESTA 5076"

02 Projekt "SUPETARSKI VODOVOD 3300"

03 Projekt "AGLOMERACIJA"

04 Projekt "RUNE"

05 Projekt "MALI SUPETARSKI PARKOVI I ODMORIŠTA"

06 Projekt „SPORTSKI CENTAR Sv. Petar u Šumi“

07 Projekt „NACIONALNI CENTAR PLJOČKANJA Sv. Petar u Šumi“

08 Projekt „SUNČANA ELEKTRANA“

09 Projekt „STARA FARMA“

10 Projekt „PARK NATURA FUTURISTICA“

11 Projekt „SMART CITY“

12 Projekt „ZAVIČAJ KOBASICA“

13 Projekt „OPREMANJE I RAZVOJ PODUZETNIČKE ZONE ŠKRIPELJ“

14 Projekt „PETRUS“

15 Projekt „DIGITALNI NOMADI u Sv. Petru u Šumi“

16 Projekt „MOJ KANTUN HIŽE“

17 Projekt „SUPETARSKE JASLICE ZA SVU DICU“

18 Projekt „ SUPETARSKA MLADEŽ U EU“

19 Projekt „SUPETARSKI ADVENT I BOŽIĆ“

20 Projekt „HODOČASNIČKI I SAKRALNI TURIZAM“

21 Projekt „KRIŽNI PUT SLUGE BOŽJEGA oca Danijela Hekića“

22 Projekt "ZAVIČAJ ISTARSKIH TRADICIJA"

23 Projekt SUPETARSKE MANIFESTACIJE

24 Projekt "ZDRAV ŽIVOT ZA SVE"

25 Projekt "SUPETARSKI SENIOR/KA"

26 Projekt "SUPETARSKE PLESNE VEČERI"

27 Projekt "PREVENTIVA I ZDRAVLJE"

Više o Izbornom programu pročitajte na ovom linku. 

(Izborni stožer)