Platforma IDEMO podlo je uvučena u igru koja se odvija između HSU-a i Nezavisne liste Gorana Buića u Medulinu, u očajničkoj borbi za opstanak ova dva subjekta.

Naime, nakon što je 28.04. 2021. potpisan predizborni koalicijski sporazum za zajednički izlazak na izbore u Medulinu između Demokrata, HSU-a i nezavisnih kandidata na navedenoj listi, danas smo pročitali i ostali poprilično iznenađeni, da ne kažemo šokirani, saznanjem kako je HSU u istoj općini u kojoj se nalaze u formalnoj koaliciji s Demokratima, potpisao "sporazum o međusobnoj suradnji" s još jednom opcijom i to, ni više ni manje, nego s nezavisnom listom Gorana Buića.

Ovdje se radi o krajnje podlom potezu HSU-a kojim si očajnički žele osigurati prostor za daljnje funkcioniranje koje je očito pred kolapsom. U problemima se očito nalazi i Goran Buić koji potpisuje "sporazume" sa akterima koji se već nalaze u formalnoj koaliciji sa platformom koja je veliki oponent trenutnom načelniku.
Od ovakvog poteza dijela članstva HSU-a ograđuju se i dosadašnji članovi nevedene stranke koji su ni krivi ni dužni iskompromitirani ovim potezom. Nedosljednost HSU-a ovime je dosegnula nove visine.

Nažalost, formalnu koaliciju nije moguće raskinuti tijekom same kampanje za lokalne izbore, ali Demokrati će to učiniti prvi dan kada to bude moguće formalno pravno sprovesti. (Izborni stožer)