Umag – grad sporta od danas se može pohvaliti još jednim izvanrednim projektom kojim će se sport na području Umaga podići na još višu razinu. Danas je, pred predstavnicima Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora, Sportske zajednice Istarske županije, Grada Umaga i brojnim uspješnim umaškim sportašima, svečano obilježen dovršetak radova na izgradnji novog vrhunskog polivalentnog sportskog igrališta pri OŠ Marije i Line. Ovom prigodom uručene su i nagrade najboljim sportašima Grada Umaga za 2019. i 2020. godinu.

Investiciju novog polivalentnog sportskog igrališta, koje se prostire na površini od 10 tisuća m2, vrijednu 5,5 milijuna kuna, sufinanciralo je Ministarstvo turizma i sporta RH iznosom od 700.000,00 kuna, što je ujedno i najviši osigurani iznos od strane Ministarstva dodijeljen nekom projektu u RH u okviru predmetnog natječaja. Cijelo igralište izgrađeno je od gumene podloge sastavljene od dvije komponente, SBR gume te EPDM špric podloge, što ga čini idealnim multifunkcionalnim igralištem za sve aktivnosti i sportove.

Prisutnima se u ime Ministarstva turizma i sporta obratila ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove pri Ministarstvu turizma i sporta, izaslanica ministrice Monika Udovičić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević te gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese.

Polivalentno sportsko igralište je prvo i, za sad, jedino takve kvalitete i podloge u Istri koje sadrži dva košarkaška, jedno rukometno i jedno polivalentno igralište dimenzija za mali nogomet, vježbališta na otvorenom, jamu i zaletište za skok u dalj, prostor za stolni tenis, igralište za odbojku i igru graničara te tartan atletsku stazu. Građani grada Umaga tako dobivaju potpuno novo polivalentno sportsko igralište, koje se savršeno stapa uz novi izgled obnovljene školske zgrade Osnovne škole Marije i Line u čijoj se neposrednoj blizini i nalazi.

Bassanese: Igralište će vrlo brzo postati mjesto susreta, igre, zdravog druženja građana svih dobnih skupina, ali i generator urbanog razvoja grada

- Realizacijom ovog projekta isprepliću se dva područja od strateške važnosti za razvoj umaške zajednice i budućih generacija, a riječ je o obrazovanju i sportu. Igralište će vrlo brzo postati mjesto susreta, igre, zdravog druženja građana svih dobnih skupina, ali i generator urbanog razvoja grada, naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Grad Umag i Sportska zajednica grada Umaga ovom su prilikom pripremili i svečano proglašenje najboljih sportaša Umaga za 2019. i 2020. godinu, što je ove godine s „kulisama“ novog igrališta, dobilo dodatnu vrijednost.

Najbolji sportaša Umaga za 2019. i 2020. 

Tako su za najbolje sportaše u 2019. godini proglašeni: Tomislav Bošnjak iz Rukometnog kluba Umag kao najuspješniji sportaš, Nataša Miočinović iz Ženskog rukometnog kluba Umag kao najuspješnija sportašica, Rukometni klub Umag-seniori  kao najuspješnija muška ekipa, Ženski rukometni klub Umag-seniorke kao najuspješnija ženska ekipa, muška kadetska ekipa Gimnastičkog kluba Umag kao najuspješnija muška ili ženska ekipa u mlađim dobnim kategorijama, Alex Četojević iz Muškog odbojkaškog kluba Umag kao muška sportska nada, Ema Stikić iz Odbojkaškog kluba Umag kao ženska sportska nada te Ivica Radočaj iz Odbojkaškog kluba Umag kao najuspješniji trener. Muškoj rukometnoj ekipi Školskog športskog kluba Mladost Osnovne škole Marije i Line Izvršni je odbor sportske zajednice dodijelio posebno priznanje.

Dok su za najbolje sportaše u 2020. godini proglašeni: Gabriel Buvinić iz Rukometnog kluba Umag kao najuspješniji sportaš, Andrea Pavković iz Ženskog rukometnog kluba Umag kao najuspješnija sportašica, Rukometni klub Umag-seniori kao najuspješnija muška ekipa, Odbojkaški klub Umag-seniorke kao najuspješnija ženska ekipa, Nogometni klub Moela-juniori kao najuspješnija muška ili ženska ekipa u mlađim dobnim kategorijama, Oliver Galović iz Gimnastičkog kluba Umag te Petar Krupić iz Rukometnog kluba Umag kao muške sportske nade, Antea Hanzl iz Gimnastičkog kluba Umag, Aurora Brozić iz Odbojkaškog kluba Umag i Emma Berta Bočkor iz Karate kluba Shotokan kao ženske sportske nade te Goran Sinčić iz Rukometnog kluba Umag kao najuspješniji trener. Stolnoteniskom klubu Maestral Izvršni je odbor sportske zajednice dodijelio posebno priznanje.

Proglašenjem najboljih sportaša na novoizgrađenom polivalentnom sportskom igralištu u Umagu na najljepši je način isto simbolično sportašima predano na korištenje. Ovo će igralište predstavljati mjesto igre, sportskih susreta, druženja i rekreacije građana svih generacija, nudeći im pritom kvalitetnije i zdravije uvjete za aktivni život u Umagu-gradu sporta, stoji u priopćenju. (iPress)