Pulski gradonačelnik Filip Zoričić, zajedno sa svojim zamjenicima Ivonom Močenić i Brunom Cergnulom, primio je danas u prostorijama pulske Komunalne palače predstavnike Malonogometnog kluba Futsal Pula, pobjednike 1. Hrvatske malonogometne lige i odbojkašice Velog Vrha, pobjednice najvišeg ranga Hrvatske odbojkaške lige.

“Ponosam sam na Vas, vi predstavljate Grad, ustrajte u tome, budite i dalje ovako uspješni i uzor maldima, a mi ćemo kao Grad sport u Puli dignuti na višu razinu, da što više mladih uključimo u sport.” rekao je gradonačelnik Zoričić prisutnima.

Tajnik kluba Malonogometnog kluba Futsal Pula, Goran Mihovilović, zahvalio je gradonačelniku na prijemu i predstavio rad kluba i uvjete, te rekao kako im je cilj kroz školu futsala, koja će biti ujedno i prva takva škola u Istri, motivirati što više mladih da im se priključe.

U 6., posljednjem kolu Lige za popunu 1. HMNL u Puli meč su odigrali do odlučujućeg gola dvije vodeće momčadi, drugoplasirana Futsal Pula i vodeći Brod 035. Futsal Pula dobrom je igrom otvorio utakmicu i u takvom su nizu nastavili do kraja sve do prvog mjesta.

Inače, MNK Futsal Pula broji 15 igrača u seniorima te 12-15 u svakoj od ostale dvije kategorije (juniori i kadeti). Ekipe treniraju u dvorani Mate Parlov, u dvorani Osnovne škole Veli vrh te na sportskim terenima Verudele Sport d.o.o.

Klub je u 3 godine osvojio čak 6 naslova prvaka u 3 kategorije. Ove godine pokreću prvu školu futsala u Istri, kako bi što više djece privukli u ovaj sport.

Elvis Grgorinić, predsjednik Odbojkaškog kluba Veli Vrh, izrazio je zadovoljstvo što su izborili tako dobar rezultat, te što je Grad to prepoznao, uputio je prisutne u rad kluba, uspjehe i potrebe te dodao kako kao klub godinama napreduju što se i vidi po rezultatima.

Odbojkaški klub Veli Vrhove godine bilježiveliki uspjeh svojih seniorki koje su u trećoj kvalifikacijskoj utakmici, na gostovanju kod OK OLIMPIK, pobjedom 0:3 izborile nastup u najvišem rangu Hrvatske odbojkaške lige.Nakon sedam godina, u Puli će se opet igrati susreti najjačeg razreda hrvatske ženske odbojke.Zalusge se pripisujudobrom vodstvu kluba i djevojkama koje osim što imaju kvalitetu igre, imaju i slogu u terenu i pravi timski duh koji ih krasi i vodi do pobjeda.

Ovaj povijesni rezultat Kluba ostvarile su igračice: Azra Rakić, Ema Žgrablić, Dorotea Ćosić, Maša Srdić, Neli Ćopić, Barbara Kalister, Antonia Pauro, Doria Miletić, Ana Šverko, Rita Bogati Pantelić, Andrea Grgorinić,Anamarija Šipušić, Ivona Ćaćić i Karla Brgić s trenericom Tatjanom Tonković, javljaju iz Grada Pula. (iPress)