Umag i njegov glavni trg jučer, 18 srpnja 2021. godine, pretvorili su se u pravu plesnu bajku koja je brojnoj publici omogućila da mislima na kratko odleti u neki drugi, romantičniji svijet ljubavi, čarolije i elegancije.

Labuđe jezero je zasigurno jedan od najpoznatijih baleta na svijetu, balet nad baletima, a nova, osvježavajuća interpretacija koju potpisuje Nicolae Vasc, glavni koreograf i voditelj Plesnog centra Carlotta Grisi Umag, bila je i više nego dosljedna ovom veličanstvenom djelu svjetske umjetnosti.

Uz prekrasne i graciozne polaznice Plesnog centra Carlotta Grisi Umag, koje su uvježbane korake savršeno izvele pred očaranom publikom, u Umagu su nastupili i profesionalni plesači i plesačice iz svih krajeva svijeta, od Portugala do Japana. Catarina Meneses (PT), Andrea Schifano (IT), Aleksandru Pilca (RO), Matteo Magalotti (IT), Satomi Netsu (JP), Vanja Vitman (SLO), Ema Perić (SLO) i prekrasna umažanka, polaznica akademije Teatro alla scala di Milano, Luna Jušić, dokazali su još jednom kako balet nije samo i isključivo tehnika, već čisti ples duše.

Veliko hvala svima na ovoj prekrasnoj manifestaciji, a koja je postala tradicionalni event u okviru umaških ljetnih večeri, stoji u priopćenju. (iPress)