Ugostitelji i vinari Motovuna, u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Motovun, pozivaju vas drugu godinu zaredom na „Motovun Wine Experience | Vikend ljetnog tartufa i motovunskih vina”, koji će se održavati od petka 23.7. do nedjelje 25.7.2021. u sljedećih osam ugostiteljskih objekata na području Motovuna: Konoba „MONDO”, Bistro Bar „MONTONA GALLERY”, Restoran „POD NAPUN”, Konoba „FAKIN”, Konoba „POD VOLTOM”, Restoran „KAŠTEL” (Boutique Hotel Kaštel Motovun), Restoran „ROXANICH” (Wine & Heritage Hotel Roxanich) i Taverna „CASA ROSSA”, u vremenu od 12 do 22 sata.

U promotivnoj cijeni menija od 250 kn po osobi nude se tri slijeda (predjelo, glavno jelo i desert) na bazi ljetnog (crnog) tartufa - tuber aestivum, uz uključeno besplatno sljubljivanje (engl. wine pairing) s vinima osam motovunskih vinarija. Svaka vinarija se predstavlja s dvije etikete iz svog asortimana, tako da ćete imati priliku birati između 16 različitih vinskih etiketa: BENVENUTI (Malvazija Istarska 2020, Teran Anno Domini 2017), BERTOŠA (Pinot sivi 2020, Rosé pjenušac 2020), FACHIN (Teran 2020, Malvazija Istarska 2020), FAKIN (Muškat žuti 2020, Malvazija Istarska 2020),  NOVAK (Teran 2018, Borgonja 2019), ROXANICH (Chardonnay Sorrele 2013, Cabernet Sauvignon 2008), TOMAZ (Teran Barbarossa 2017, Sauvignon Blanc 2020) i VALENTA (Sauvignon Blanc 2020, Muškat bijeli 2020).

U nastavku možete pogledati bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu koju su za vas pripremili motovunski ugostitelju u sklopu ovog događanja te pronaći nešto po svom guštu (rezervacije su obavezne):

KONOBA „FAKIN” - Grubo kosani juneći file začinjen maslinovim uljem, kaparima, slanim inćunima i crnim ljetnim tartufom (predjelo), Teleći odrezak u vlastitom umaku s crnim tartufom, pireom od pastrnjaka i zapečenim mladim keljom (glavno jelo), Domaći ravioli s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 52 681 598.

KONOBA „MONDO” -  Domaća pašteta od pilećih jetrica s crnim tartufom & Bakalar na istarski s crnim tartufom (predjelo), MONDO’S BISS - Polenta s crnim tartufom & Domaće tagliatelle s crnim tartufom (glavno jelo), Panna cotta s preljevom od meda s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 52 681 791.

KONOBA „POD VOLTOM” - Goveđi carpaccio s crnim tartufom (predjelo), Lungić u umaku od crnog tartufa & Domaći fuži s crnim tartufom (glavno jelo), Čokoladni kolač s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 52 681 923.

RESTORAN „POD NAPUN” - Gran canapé Nobile - istarski pršut položen na prepečenom kruhu i vlastitom namazu s crnim tartufom (predjelo), Zmajeve brazde - polenta s crnim tartufom izbrazdana tagliatom od junećeg bifteka (glavno jelo), Bogata povitica - domaća povitica s čokoladnim preljevom i crnim tartufom (desert). Rezervacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 52 681 767.

BISTRO BAR „MONTONA GALLERY” -    Domaća krem juha od celera s crnim tartufom (predjelo), Teleći medaljoni u umaku od crnog tartufa (glavno jelo), Domaći sladoled s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 52 681 754. 

RESTORAN „KAŠTEL” - Ravioli punjeni mesom boškarina s umakom od crnog tartufa (predjelo), Juneći file s umakom od crnog tartufa na kremi od buče i julienne povrćem u woku (glavno jelo), Čokoladni užitak s crnim tartufom (desert).  Rezervacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 52 681 607.    

RESTORAN „ROXANICH” - Domaća polenta s crnim tartufom (predjelo), Brancin u beurre blanc umaku s crnim tartufom (glavno jelo), Mousse od bijele čokolade s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 52 205 700.

TAVERNA „CASA ROSSA” - Pjenica od skute i crnog tartufa s domaćim sirom (predjelo), Biftek u umaku od crnog tartufa s kroketima (glavno jelo), Krem karamel s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 52 451 310. 

Dođite u pitoreskni srednjovjekovni dragulj unutrašnjosti Istre i uživajte u svim čarima autentične eno-gastronomske ponude! (ST)