Gradonačelnik Pule Filip Zoričić danas se u Šibeniku sastao sa zamjenikom gradonačelnika Danijelom Miletom s kojim je razgovarao o obnovi fortifikacija budući da se Grad Šibenik može pohvaliti kao najbolji primjer obnove svojih tvrđava.

Zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta tom je prigodom čestitao pulskom gradonačelniku na izboru ujedno prezentiravši uspješnu obnovu kulturne baštine grada Šibenika, prvenstveno revitalizaciju šibenskih tvrđava. Mileta je predstavio projekte obnove tvrđave sv. Mihovila, Barone te aktualni projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana.

„Sve šibenske tvrđave obnavljaju se sredstvima Europske unije zbog čega je bilo vrlo važno imati kvalitetan i održiv projekt kako bi se uspješno povukla navedena sredstva. Prve dvije tvrđave polučile su sjajan rezultat i zaista su primjer dobre prakse, a ne sumnjamo kako će isto biti i s našom posljednjom kopnenom tvrđavom sv. Ivana“, kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta.

Zahvalivši na gostoprimstvu gradonačelnik Pule Filip Zoričić istaknuo kako je Pula najbogatiji grad u Hrvatskoj po fortifikacijskom sustavu te da želi slijediti šibenski primjer revitalizacije svog bogatog, ali nedovoljno iskorištenog naslijeđa.

„Vizija Pule je u narednom kratkom razdoblju oformiti tim za obnovu fortifikacija Grada pa će u tom smjeru javnost biti brzo obaviještena kako bi se krenulo u pripremu i apliciranje na EU fondove. Smatram kako Pula treba iskoristiti sredstva koja se nude samo ih kroz apliciranje kvalitetnih projekata treba povući. Kroz tim koji će djelovati u sklopu Upravnog odjela za lokalnu samoupravu nastojat ćemo povući što više novca kojim bismo obnovili naše fortifikacije“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Na sastanku je dogovoreno da će u pripremi projekata za obnovu tvrđava Pula imati potrebnu podršku Grada Šibenika.

Po završetku sastanka, pulski gradonačelnik posjetio je tvrđavu sv. Mihovila gdje se susreo s ravnateljicom Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik Goranom Barišić Bačelić, stoji u priopćenju. (iPress)