Potpisan je ugovor o uređenju dječjeg igrališta u Svetvinčentu između načelnika Deana Perkovića i direktora tvrtke Stribor oprema Zdenka Gelenčira, u konferencijskoj sali Kaštela Morosini Grimani proteklog utorka.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 150.000 kuna, a u sklopu projekta zamijenit će se dotrajala postojeća dječja igrala, poravnati postojeći teren te postaviti antistres podloga u sigurnosnoj zoni oko novih polivalentnih igrala. Ugradit će se betonski rubnjaci i ograda koji će odvajati zelenu površinu dječjeg igrališta od ostalih površina u neposrednoj blizini. U sklopu projekta postavit će se i nove klupe i koš za smeće kako bi boravak djece i roditelja bio što ugodniji.

Uređenje dječjeg igrališta sufinancirano je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a bespovratna sredstva dodijeljena su putem natječaja kojeg je raspisao LAG “Južne Istre” sredinom 2020 godine.

- Veselimo se realizaciji ovog projekta poglavito za naše najmlađe mještane. Uređenje dječjeg igrališta u Svetvinčentu zasigurno će obradovati brojne obitelji s djecom koji će realizacijom ovog projekta dobiti adekvatan i siguran prostor za igru i druženje,  izjavio je načelnik općine Svetvinčenat Dean Perković, stoji u priopćenju.

Odabran koncesionar za obavljanje dimnjačarskih poslova na području općine Svetvinčenat

Suglasnost za privremeno obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Svetvinčenat, temeljem Odluke o privremenom obavljanju dimnjačarskih poslova dana je: DIMNJAK d.o.o. Osijek, Biljska cesta 66.

Pod obavljanjem dimnjačarskih poslova podrazumijeva se:
• provjera ispravnosti i funkcioniranja dimnjaka i uređaja za loženje, uređaja ili otvora za opskrbu zraka za izgaranje i odvod dimnih plinova,
• obavljanje redovnih i izvanrednih pregleda dimnjaka i uređaja za loženje,
• čišćenje dimnjaka i uređaja za loženje,
• poduzimanje mjera za sprječavanje opasnosti od požara, eksplozija, trovanja, te zagađivanja zraka, kako ne bi nastupile štetne posljedice zbog neispravnosti dimnjaka i uređaja za loženje

FIZIČKE OSOBE
Vlasnici/korisnici za izvršenje usluga kontaktiraju Općinu putem;
• telefona na broj: 052/560-016,
• elektroničke pošte na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PRAVNE OSOBE
Vlasnici/korisnici direktno dogovaraju izvršenje usluga sa Dimnjak d.o.o., podružnica Pula;
• telefon: 052/543-597 / faks 052/543-556
• elektronička pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

(iPress)