Pazinjani ni iz trećeg pokušaja nisu uspjeli konstituirati Gradsko vijeće pa se građani uskoro mogu pripremiti za novi izlazak na birališta. Birati će samo vijećnike dok gradonačelnica ostaje Suzana Jašić iz stranke Možemo!. 

Danas jedini kandidat za predsjednika tog vijeća Boris Demark (SDP) nije dobio potrebnu većinu glasova.

Kandidat za predsjednika pazinskoga Gradskog vijeća Boris Demark dobio je šest od 13 glasova, a sedmero vijećnika - njih šestero iz IDS-a te jedan iz HDZ-a bili su suzdržani.

Gradonačelnica Pazina Suzana Jašić iz političke platforme Možemo! rekla je da se ta platforma ne boji izbora, ali im je jako žao što se ide u nove izbore.

"Mi nismo nakon prve konstituirajuće sjednice odustali od svoje kandidatkinje, tražili smo osobu koja može osvojiti sedam glasova, a na današnjoj sjednici predložili smo Demarka iz SDP-a i bili smo spremni ne ulaziti u podjelu funkcija za potpredsjednike Vijeća. Bili smo spremni mjesto potpredsjednika ponuditi IDS-u ili HDZ-u, a sve s nadom da se Gradsko vijeće može ipak konstituirati i da će prevladati razum", istaknula je gradonačelnica Jašić.

"Svi se nadamo da ćemo nakon izbora stajati bolje, ali mislim da se opasno kockamo sa strpljenjem građana", poručila je, dodajući kako će sada Grad Pazin mjerodavnom tijelu poslati zapisnike sa sve tri sjednice, nakon čega će Vlada morati raspisati izbore.

IDS-ov vijećnik i bivši pazinski gradonačelnik Renato Krulčić rekao je novinarima kako IDS od novih izbora očekuje da će postići kvalitetan rezultat.

HDZ-ov vijećnik Ivica Franković kratko je istaknuo kako je dobro da se ponove izbori jer, kako je rekao, HDZ nije ni za kakve političke trgovine.

"Mislim da će građani vrednovati ovo što su vidjeli i ovo što se dogodilo na ovim sjednicama Gradskog vijeća", zaključio je Franković.

(H/iPress)