Proteklog vikenda na bazenima TN Polari uspješno je završena 15. jubilarna škola plivanja općine Kanfanar. Rekordan broj od 82 polaznika, uzrasta od treće do petnaeste godine života, roditeljima su na zvršnici prezentirali usvojena znanja i vještine, koje su tijekom dva tjedna učili i usavršavali pod budnim okom svojih osmero voditelja.

Škola plivanja organizirana je u periodu od 12. do 24. srpnja svakodnevno od 08,00 do 12,00 sati. Općina Kanfanar osigurala je besplatan organizirani prijevoz za sve polaznike te je na taj način program bio dostupan svoj zainteresiranoj djeci.

Podršku malim plivačima uz dodjelu medalja za sudjelovanje na završnom druženju dali su načelnik općine Kanfanar Sandro Jurman i predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije prof. dr. sc. Vladimir Findak, koji su istaknuli zadovoljstvo uspješnom tradicijom organizacije kanfanarske škole plivanja, a za što je Općini Kanfanar 2014. godine dodjeljena godišnja nagrada za obuku neplivača od strane Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“.

U sklopu škole plivanja organiziran je i jednodnevni izlet u Istralandiju za djecu polaznike škole, ali i za djecu sudionike ljetnog kampa općine Kanfanar koji je ove godine organiziran u kampu Colone u Balama po jedanaesti put sa 75 djece osnovnoškolskog uzrasta. Ovime su uspješno dovršeni ovogodišnji ljetni programi da djecu u općini Kanfanar, koje je u proteklih mjesec dana pohađalo više od stopedesetero djece. (iPress)