Iako su na 3. sjednici Općinskog vijeća Fažane većinom glasova usvojene sve odluke tijek njihovog donošenja bilo je iznimno teško pratiti zbog prečestih verbalnih eskapada nove vijećnice. Naime, nakon što je Vijeće dobilo izvještaj da je ukupno pet kandidata nezavisne liste 'Novi vjetrovi Fažane' (Sandi Lanča, Tatjana Margan Fabretto, Ivan Pavelić, Dubravka Kezele, Vedran Rabar) stavilo mandate u mirovanje 6. na listi Lidija Zulma Udovički Sanchez De Lozada položila je prisegu. 

Često i agresivno upadanje u riječ, kako predsjednici Vijeća Adi Damjanac tako i ostalim vijećnicima, te prijetnje tužbama i DORH-om, bilo je teško za pratiti. Vijećnici su ti koji bi se prvi morali držati zakonskih odredbi, a i minimum pristojnosti nalaže da se u institucijama i u službenoj uporabi govori službenim jezikom, a u Općini Fažana to su hrvatski i talijanski a ne srpski jezik. Po mogućnosti i bez vikanja. 

Video snimanje sjednice, koje je vjerojatno vijećnica Lidija Zulma Udovički Sanchez De Lozada naručila, je u nekom trenutku odlukom većine prisutnih vijećnika prekinuto jer, uz ostalo, nije predviđeno Poslovnikom. Iako ni to nije prošlo bez verbalnih duela dogovoreno je da ta odluka ostaje dok Općinsko vijeće ne donese novi Poslovnik o radu. Tijekom sjednice predsjednica Općinskog vijeća Ada Damjanac je novoj vijećnici izrekla i dvije opomene. 

Vijećnici su zamoljeni da svoja pitanja dostave pismeno zbog odsustva Radomira Koraća koji je pozvan na hitni sastanak u Zagreb, zbog, kako je rekla Damjanac, prostornih planova Općine Fažana. (iPress)