U Medulinu je u subotu navečer prvi put nastupila harfistica Doris Karamatić. Interaktivna glazbeno-humorna predstava, bila je prvi u nizu od tri glazbena i stand up događaja kojima organizatori, udruge Sakramenski, Mutila i Format žele oživjeti mali, zeleni biser u centru Medulina - ograđeno dvorište nekadašnjeg medulinskog vrtića, na adresi Katikulić 1.

Svojom je zanimljivom i toplom izvedbom Doris publiku zabavila i nasmijala muziciranjem klasičnih, ali i pop, rock pa čak i heavy metal skladbi te pričama i anegdotama iz života i rada glazbenika koji su poput nje odabrali klasične instrumente. Kako i sama kaže „harfa je odabrala mene, a ne ja nju, no svoj bunt, ako tako mogu reći, izražavam upravo sviranjem rocka, jazza ili heavy metala na harfi, na kojoj se može svirati apsolutno sve“.

I zaista, Medulinci su, kao i domaći i strani gosti, u intimnoj atmosferi za ovu priliku posebno uređene zelene površine dvorišta staroga vrtića, uživali u ovoj glazbenoj poslastici. Članovi udruga organizatora pretvorili su zapušteni kutak dvorišta u čarobnu koncertnu kulisu, ukrasivši pozornicu namještajem i predmetima buduće etnografske zbirke koja će biti postavljena upravo u prostoru starog medulinskog vrtića – Centra Šantadur. A iznimna glazbena gošća, gotovo je sudbinski – jer kako i sama kaže da se često u životu i poslu nalazila u ulozi one koja probija led – bila je „prvo pa žensko!“, te otvorila kulturno-zabavni program „Glazba i smijeh za dušu i tijelo“ / „Music and Laughter for Body and Soul“.

Ostala dva događaja održati će se u iduće dvije subote. 7. 08. slijedi koncert kantautorice Elis Lovrić, a 14. 08. 2021. na rasporedu je stand up show pulskog komičara Zorana Todorovića Todora. Za posjetitelje je za sva tri događaja ulaz slobodan, zahvaljujući pokroviteljstvu Općine Medulin i Turističke zajednice općine Medulin, a obzirom i u skladu s mjerama na snazi, broj posjetitelja je ograničen pa su za dolazak obvezne prijave putem e-maila, na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. (Udruge SAKRAMENSKI, MUTILA i FORMAT)