Na dnevnom redu četvrte sjednice Gradskog vijeća Grada Vodnjana ključna točka bila je Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Grada Vodnjana.

Sukladno Zakonu o plaćama u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, Gradsko vijeće donijelo je odluku o koeficijentima potrebnim za obračun plaće službenika i namještenika na prijedlog Gradonačelnika Edija Pastrovicchija. Time će se smanjiti plaće pročelnika, voditelja, viših savjetnika i savjetnika dok će se povećati plaće za do sada slabije plaćena radna mjesta, poput viših stručnih suradnika, stručnih suradnika, viših referenata, referenata i namještenika.

Donesena je odluka u skladu s pokrenutom reorganizacijom i sistematizacijom kojom se želi povećati učinkovitost i efikasnost te racionalizirati rad Gradske uprave.

Gradsko vijeće usvojilo je i Polugodišnji izvještaj Proračuna Grada Vodnjan za 2021.

U prvom polugodištu ove godine prihodi su iznosili 21.070.690,81 kuna, što je 22,3% od godišnjeg plana dok su u istom razdoblju rashodi i izdaci iznosili 21.875.784,70 kuna, 23,15% u odnosu na godišnji plan. Dok su prihodi niži od očekivanih, rashodi su bili u očekivanim okvirima u odnosu na prihode.

Na dnevnom redu našao se i Prijedlog odluke o razrješenju ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Vodnjan. Ravnatelj Sandro Manzin podnio je Zahtjev za sporazumni raskid ugovora radi prelaska na drugo radno mjesto. Nakon što je Upravno vijeće POU-a prihvatilo Prijedlog odluke o razrješenju, zahtjev je jednoglasno usvojen na Gradskom vijeću.

Vijećnici su se morali izjasniti i oko Odluke o raspuštanju Savjeta mladih Grada Vodnjan. Kako je na sastanku između gradonačelnika Grada Vodnjana i predsjednice Savjeta mladih utvrđeno da Savjet mladih nije održao sjednicu dulje od šest mjeseci, sto je zakonska obveza, Gradsko ga je vijeće, na inicijativu gradonačelnika, dužno raspustiti. S osam glasova za i četiri protiv odluka je prihvaćena, izvijestili su iz Vodnjana. (iPress)