Ovog vikenda je uspješno održana sportsko-rekreativna atletska utrka 3. Pula Marathon suported by Visualia koja je okupila 500-tinjak sudionika u sve tri utrke, na 5, 10 i 21 kilometar. Manifestacija je održana uz pridržavanje svih mjera koje je preporučio Stožer civilne zaštite Istarske županije, a početak prvog starta bio je u 20 sati. Prvi su na startnu liniju krenuli polumaratonci, sudionici utrke na 21 kilometar naziva Powered by Hidra ISO.

Uslijedila je utrka na 5 kilometara powered by Grawe u 20.05 sati, a zadnji na startu bili su natjecatelji Pulske X-ice sa startom u 20.20 sati.

Utrke su bile natjecateljsko–rekreativnog karaktera otvorene za profesionalne i rekreativne trkače s time da su sva pravila utrke usklađena s pravilima Svjetske atletske federacije i Hrvatskog atletskog saveza.

Turistička zajednica Grada Pule uz AK Maraton 2000 glavni je nositelj projekta 3. Pula Marathon supported by Visualia, uz pokroviteljstvo Grada Pule i u suradnji s ISTRun. Partner utrka je Arena Hospitality Group. (iPress)