Nakon izvanrednih izbora za pazinsko Gradsko vijeće na kojima je platforma Možemo! osvojila većinu mandata u četvrtak navečer održana je konstituirajuća sjednica toga vijeća na kojoj je za predsjednicu jednoglasno izabrana Enna Peroš.

Večeras su jednoglasno donesene sve odluke o potpredsjednicima Gradskog vijeća i predsjednicima odbora. Osim što je za predsjednicu Gradskog vijeća izabrana Peroš (Možemo), za potpredsjednike su izabrani Tanja Grubiša (Možemo) i Vedran Ivančić (IDS).

"Nadam se da će naše djelovanje, uz podršku gradonačelnice i gradske uprave u radu Vijeća, proteći u duhu suradnje transparentnosti, korektnosti i što šire podrške svim značajnim projektima koji doprinose razvoju Grada Pazina i kvaliteti života" - istaknula je nova predsjednica pazinskog gradskog vijeća Enna Peroš.

Prva odluka koju je jednoglasno donijelo Gradsko vijeće bilo je da se trostruko smanji naknada za predsjednika Vijeća. Prije je iznosila oko tri tisuće kuna, a ubuduće će iznosit tisuću kuna mjesečno. Potpredsjednici će dobivati 866 kuna mjesečno, a vijećnici će i dalje dobivati po 300 kuna po sjednici.

Na izvanrednim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Pazina održanima 3. listopada lista Možemo je osvojila sedam od 13 vijećničkih mjesta, lista IDS-HNS-HSU četiri, lista HDZ-a i grupe birača Željka Mraka po jedno mjesto. (H)