Izgradnja nogometnog kampusa iznad Žatike u Poreču napreduje po planu, te se dovršetak radova očekuje krajem ove ili početkom iduće godine, rečeno je na koordinaciji na gradilištu kampusa na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Poreča Loris Peršurić s pročelnikom Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damirom Hrvatinom te pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom te Daliborom Radešićem iz Odsjeka za operativu Upravnog odjela za komunalni sustav kao i predstavnici izvođača, nadzora i Ministarstva turizma i sporta, koje sa 600 tisuća bespovratnih kuna sufinancira izgradnju ovog kampusa.

Nakon zemljanih radova i dovršetka izgradnje prve faze potrebnih instalacija, u tijeku je postavljanje donjih slojeva terena i rubnjaka, za nogometni teren površine 104x68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih. Kamp će u prvoj fazi dobiti, osim novog terena s umjetnom travom zadnje generacije, sve potrebne popratne sadržaje kampusa poput šest modularnih objekata za svlačionice, sanitarne čvorove i dodatne prostorije, za koje je u tijeku izgradnja temelja, potom izgradnja parkirališta, rasvjete i ostale opreme, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA. 

- Kampus se primarno gradi za potrebe našeg NK Jadrana, posebno velikog broja djece i mladih koji treniraju u njemu, ali i općenito sport našega grada. Radi se o kampusu koji će s godinama postati prava sportska zona i s drugim sadržajima, vjerujem na veselje brojne djece i odraslih koji se bave sportom, a bit će i dodatna turistička vrijednost za Poreč. Grad će nastaviti s pripremom i prijavom projekata na nacionalne i EU fondove, kako bi rasteretio gradski proračun i osigurao sadržaje i programe za sve generacije svojih stanovnika, komentirao je gradonačelnik, stoji u priopćenju. (iPress)