Mjesec hrvatske knjige, koji traje od 15. listopada do 15. studenoga, Općina Bale je ove godine obogatila jednom novinom. Naime, u samom središtu mjesta na Trgu La Musa, postavljena je Kućica za knjige. Na inicijativu sugrađanke Alessandre Civitico Božić, a po uzoru na brojne svjetske gradove, i Općina Bale je odlučila još jednom akcijom približiti knjigu i kulturu čitanja svojim građanima.

Kućica za knjige zamišljena je kao mjesto na kojem će građani besplatno posuđivati knjige, a zatim ih i vratiti ili kućicu dopuniti knjigama iz vlastite zbirke. Kućicu je izradio i donirao Općini Bale baljanski stolar Zoran Kukec.

Načelnik Edi Pastrovicchio, koji je također jednim djelom sudjelovao osobno u završnom dijelu izrade kućice, naglasio je kako je ovo još jedna akcija u nizu kojom se želi poticati građane na čitanje, a posebno djecu i mlade te je pozvao sve mještane da ne uništavaju kućicu, da čuvaju knjige te da kućice ne koriste kao mjesto za odlaganje neželjenih knjiga. Dodajmo tome da ovo neće biti jedina lokacija kućice za knjige, pa će tako naknadno osvanuti još nekoliko, javljaju iz Bala. (iPress)