Na temelju raspisanog natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora Grada Pule jučer je u prostorijama Komunalne palače, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera zaštite, održano usmeno nadmetanje (licitacija) na kojemu je, od 17 ponuđenih poslovnih prostora, izlicitirano njih 10 smještenih na atraktivnim lokacijama. Za jedan poslovni prostor ponuda nije bila valjanja, dok je za ostale izostao interes. Svi poslovni prostori izloženi natječaju daju se u zakup na rok od 10 godina.

S obzirom na specifične okolnosti u kojima se trenutno živi i radi, stavljanjem u funkciju poslovne prostore, odnosno aktiviranje poduzetničkog potencijala u njima, uz novu ponudu sadržaja za građane, nudi se prilika i za nova zapošljavanja. Očekuje se da će zakupci biti uspješni u svojim aktivnostima te održati i razviti svoje djelatnosti.

Po početnim cijenama mjesečne zakupnine interes je iskazan za poslovne prostore na sljedećim adresama: Sergijevaca 2 po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 12.480,00 kuna, Zagrebačka 10 po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 1.592,00 kuna, Trg I. svibnja 2 po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 1.024,80 kuna, Splitska 7 po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 9.737,50 kuna, Trg na mostu 1 po mjesečnoj zakupnini u iznosu od 2.205,00 kuna, dok je više ponuditelja bilo zainteresirano i nadmetalo se za poslovne prostore na adresama: Sergijevaca 25, Sergijevaca 36, Sergijevaca 49 i 51, Sergijevaca 55 i Ciscuttijeva 18.

Navedimo da je u svrhu podizanja kvalitete ponude i imidža grada, u poslovnim prostorima u Ulici Sergijevaca pod rednim brojevima 25, 36, 49 i 51, te Ciscuttijeva br. 18 natječajem definirana trgovinska djelatnost i to prodaja brendiranih proizvoda.

Slijedom navedenoga, za poslovni prostor na adresi Sergijevaca 25 nadmetalo se četiri ponuditelja, odnosno tri budući jedna prijava nije bila valjanja, a najveća ponuda bila je u iznosu od 6.864,00 kuna mjesečno.

Za poslovni prostor na adresi Sergijevaca 36 nadmetalo se četiri ponuditelja, a najveća ponuda dosegla se iznos od 12.000,00 kuna mjesečno.

Interes za poslovni prostor na adresi Sergijevaca 49 i 51 iskazalo je pet ponuditelja, od kojih jedna ponuda nije bila valjana, te je licitacijom preostalih ponuditelja najveća ponuda bila u iznosu od 32.236,00 kuna mjesečno.

Četiri ponuditelja bilo je zaineresirano za poslovni prostor na adresi Sergijevaca 55, a najviši iznosi ponude bio je 3.612,00 kuna mjesečno.

Najveći interes iskazan je za poslovni prostor na adresi Ciscuttijevu 18 za koji je bilo zainteresirano čak sedam ponuditelja, a budući jedna ponuda nije bila valjanja nadmetalo se njih šest, te je najviša ponuda mjesečne najamnine dosegla iznos od 33.770,70 kuna.

Kao što je uvodno navedeno, interes je još iskazan za poslovni prostor na adresi Hermana Dalmatina 8., međutim ponuda nije bila valjana.

Slijedom okončanog nadmetanja, predstoji postupak donošenja Odluke o prihvatu ponuda i zaključivanje ugovora o zakupu.

Podsjetimo, Grad Pula periodički raspisuje natječaje za davanje u zakup poslovnih prostora ovisno o raspoloživim poslovnim prostorima koji mogu biti izloženi natječaju s ciljem poticanja gospodarskog razvoja, proširenje i obogaćivanje ponude u Puli za sve građane i turiste koji dolaze u grad te, izuzetno bitno, da se na taj način otvore nova radna mjesta, stoji u priopćenju. (iPress)