Grad Umag se i u studenome tradicionalno uključio u akciju „Zasadi stablo, ne budi panj“ u suradnji s istoimenom Udrugom za zaštitu prirode i okoliša. Tijekom 2021. godine provedena je prva akcija u ožujku, a druga je upravo u tijeku. Tako su u okviru navedene akcije Grad Umag i Komunela d.o.o. u proteklih tjedan dana posadili 8 piramidalnih uskih čempresa - Cupressus sempervirens pyramidalis Stricta na lokaciji igrališta Područne škole u Bašaniji, a potom 14 ukrasnih stabala na lokaciji Dječjeg vrtića „Radost-Gioia“, među kojima hrast crnika, tulipanovac, eukaliptus te libanonski cedar.

Akcija „Zasadi stablo, ne budi panj“ tek je dio slagalice projekta UmaGOgreen kojeg Grad Umag kontinuirano provodi, nastojeći stvarati sve zeleniji i zdraviji grad. Tako su Grad Umag i Komunela d.o.o. sadnjom stabala u travnju obilježili na najljepši mogući način i Dan planeta Zemlje, 22. travnja. Provedena je i akcija sadnje novih 30-tak stabala uz novu trasu umaške šetnice na relaciji Špina – Sveti Pelegrin, a u centru grada i okolnim naseljima se kontinuirano sade stabla i uređuje hortikultura kako bi se grad pretvorio u sve zdravije, ljepše i ugodnije mjesto za provođenje slobodnog vremena sugrađana i turista. Tako je tijekom cijele 2021. godine na području Umaga i okolnih naselja posađeno 100-tinjak stabala.

U konačnici možemo zaključiti kako sadnja novih stabala predstavlja najljepši poklon našoj zajednici, budućim generacijama, zdravlju naših sugrađana i ljepoti našega grada – našega doma, stoji u priopćenju. (iPress)