Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u povodu predstojeće manifestacije „Advent u Puli – L'Avvento a Pola“ predstavljen je program koji će Puljane i sve njezine posjetitelje uveseljavati od 27. studenog do 31. prosinca.

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović javnosti je predstavila itinerar gradskih programa i uvedene novine. Na Giardinima će biti bogata ugostiteljska ponuda, kao i na Portarati  na kojoj će se održavati promenadni koncerti. Giardini i Ulica Sergijevaca bit će ozvučeni prigodnom blagdanskom glazbom, a Ulicu Sergijevaca krasit će i posebno osvjetljenje, zvjezdano nebo. Na Danteovom trgu održat će se glazbeni i gastro programi dok je za najmlađe rezerviran čitav Park grada Graza u kojemu će biti postavljeni mnogobrojni ukrasi, kućica Djeda Mraza, zabavni park, mala pozornica za programe i vrtuljak.

Na Forumu će biti postavljeno klizalište s ograničenim brojem posjetitelja, ali bez covid potvrde. Cjelokupnu lokaciju zaokružit će veseli vlakić i električno vozilo koje će besplatno prometovati u centru; od Gradske knjižnice i čitaonice Pula, preko Giardina, Danteovog trga i Flaciusove do prvotne stanice. Održat će se više od 80 programa od kojih i tradicionalni i novi u Istarskom narodnom kazalištu, Advent u Katedrali i Doček Svetog Nikole na Bunarini.

Direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj dodala je da je Turistička zajednica uključena u sufinanciranje, ali i promociju manifestacije čime se namjeravaju privući i strani posjetitelji, osobito jer se većina programa odvija na otvorenom.

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić zahvalio je na organizaciji i pozvao građane da nakon potpore manifestaciji „Dođi u grad! – Vieni in città!“ nastave s dolaskom na programe u sklopu Adventa u Puli. Budući da je Advent raspoređen na više lokacija, uz tematski jasnu poruku, naglasio je važnost pridržavanja propisanih epidemioloških mjera.

- Sukladno preporuci i dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, doček Nove godine neće se održati, no zasigurno ima mnogobrojnih prilika za susretanje u centru grada, zaključio je gradonačelnik Zoričić.

Planirani budžet za Advent u Puli je, uz pomoć sponzora i donatora, zaokružen na 600 tisuća kuna, ali će se, kako je naglasio Zoričić, po okončanju manifestacije objaviti detaljan prikaz troškova.  

Cjelokupni program bit će dostupan na stranici www.adventupuli.hr koja će se svakodnevno ažurirati. (iPress)