- Općina Fažana je kroz ITU mehanizam - urbano područje Pule prijavila 18 projekata i nadamo se da ćemo u idućem razdoblju realizirati naše prijedloge, rekao je načelnik Fažane Radomir Korać odgovarajući na pitanje vijećnice Sandre Piljuh Lorencin na sjednici sinoć održanog Općinskog vijeća.  ITU mehanizam je mehanizam za provedbu aktivnosti održivog urbanog razvoja koje imaju naglašenu teritorijalnu dimenziju te omogućava pružanje financijske potpore za provođenje integriranih aktivnosti.

Korać je vijećnicima najavio i skoro anketiranje zainteresiranih za 36 POS stanova koji bi se, nakon izmjena Prostornog plana, trebali graditi na jednoj sada poljoprivrednoj parceli u vlasništvu Općine. Divnu Mužić zanimala je realizacija pristupne ceste za Reciklažno dvorište za koju je, temeljem javne nabave, iz trećeg puta izabran izvođač radova. Pulska tvrtka 'Ceste' trebala bi u prosincu započeti radove, a cesta bi se završila u siječnju što bi značilo puno i za fažansku Poduzetničku zonu, rekao je Korać. Cijena Radova je oko 2 milijuna kuna.

Odlukom većine vijećnika u Fažani će, tijekom turističke sezone, od 15.06. do 15.09. 2022. biti zabranjeni 'teški' građevinski radovi. Vijećnici su prihvatili prijedlog Odluke o prodaji dvije općinske nekretnine, a cijena zemljišta na kojem je planiran hotel porasla je s ranije procijenjeih 200 na 350 eura za metar četvorni. 

Usvojena su i godišnja izvješća Dječjeg vrtića Sunce Fažana i More iz Valbandona kao i izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Fažana 01.01.2021. do 30.06.2021. godine.

Prijedlog Odluke o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Fažana je prihvaćen većinom glasova. 

Idućeg bi se tjedna trebala održati i tematska sjednica Općinskog vijeća na kojoj će biti predstavljen idejni projekt Doma za starije koji će se graditi u Fažani. (iPress)