S dotokom hladnog zraka na moru zapadne Istre jučer se shelf cloud koji je donio žestok nalet zapadnog vjetra uz naglo povećanje valovitosti mora. Najjači udar vjetra zabilježen je u Labinu na Fortici (85 km/h) i u Poreču (77 km/h), javlja Istramet.

Nešto nakon 19 sati s novim, doduše slabim oborinskim valom snijeg je počeo padati na Učki sve do 800 metara nadmorske visine. Sudeći prema kamerama webcamsopatija.com portala, na Poklonu već ima nekoliko centimetara bljuzge, a temperatura zraka prema našoj meteorološkoj postaji iznosi 0.4 °C.

Osjetno je zahladilo i u središnjoj Istri, u Belcima kod Pazina mjerimo samo 1.2 °C, dakle pahulje također nisu daleko!, javlja Istramet.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju. U Gorskom kotaru i Lici mjestimice i povremeno pada snijeg pa upozoravamo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama:

Gorski kotar

autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica (isključivanje na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i na čvoru Kikovica za smjer Zagreb);
DC3 Zdihovo-Rijeka;
DC32 GP Prezid-Parg-Delnice;
DC203 GP Brod na Kupi-Delnice;
DC305 Parg-Čabar;
DC501 Gornje Jelenje-Meja.
Lika

DC218 Bjelopolje-Donji Lapac;
sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.

(iPress)