Javna vatrogasna postrojba – Centar za zaštitu od požara Poreč dobila je pet novih vatrogasnih vozila opremljenih po najnovijim standardima, a službena primopredaja održana je danas u njihovom sjedištu. Primopredaji su, uz zapovjednika JVP Denisa Matoševića prisustvovali i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, zamjenik županijskog zapovjednika Klaudio Karlović, načelnici općina Poreštine, predstavnici vatrogasnog vijeća, Područne vatrogasne zajednice, te vatrogasci.

Četiri vozila nabavljena su kroz projekt Područne vatrogasne zajednice Poreč u kojoj su Grad Poreč i općine Poreštine, a to su jedno teško šumsko vozilo, kapaciteta 5500 litara, marke Mercedes Unimog nadogradnje Ziegler, zatim cisterna od 5000 litara Iveco Eurocargo, nadogradnje Rosenbauer, malo navalno vozilo od 3000 litara Iveco Cargo i malo tehničko vozilo Iveco Dailiy. Peto vozilo, je teško šumsko vozilu spremnika 4000litara MERCEDES AROCS, nadgradnje WISS koje je stiglo kroz projekt Ministarstva unutarnjih poslova - Modernizacije vozila vatrogasnih postrojbi RH. Ukupna vrijednost svih navedenih vozila iznosi oko 11, 6 milijuna kuna.

Kako je napomenuo zapovjednik Denis Matošević, vozila će im biti od velike koristi i dodatno povećati interventnu učinkovitost vatrogasaca. - Imamo kvalitetne ljude koji izvrsno odrađuju svoj posao, a u postupku smo nabave nove opreme za vatrogasce kroz EU projekt STREAM koji provodimo s Gradom Porečom. Planovi ambiciozni, ali ostvarivi, zaključio je Matošević.
Čestitke na ovoj opremi i radu porečkih vatrogasaca uputio je i zamjenik županijskog zapovjednika Karlović, istaknuvši kako je ove godine sredstvima države i PVZ-a u Istru stiglo trideset novih vatrogasnih vozila.

Nabavku novih vozila za Javnu vatrogasnu postrojbu Poreč pozdravio je i gradonačelnik.

– Naši su vatrogasci uvijek spremni, na visini zadatka i na raspolaganju odgovoriti na sve zahtjevne zadaće koje se pred njih postave. Ponosni smo na sve njih i vjerujem kako će nova vozila i oprema biti dodatna pomoć u ovom odgovornom poslu, a stanovnicima Poreštine dodatna razina sigurnosti. Grad Poreč će i dalje nastaviti financirati opremu naših vatrogasaca, a vjerujem da će im ova vozila pomoći da što bolje funkcioniraju, ali isto tako im želim da imaju što manje posla, zaključio je Peršurić, koji je ujedno i službeno uručio ključeve vozila Matoševiću, izvijestili su iz Grada Poreča. (iPress)