Gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio te Gledis Karamatić i Rajko Kutlača ispred Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije potpisali su kolektivni ugovor za radnike DV-SI Petar Pan Vodnjan-Dignano.

Rezultat je to pregovora u kojima je Grad iskazao svoj pogled na predškolski odgoj i obrazovanje kao i značaj i vrednovanje istog, a Sindikat je istovremeno pokazao razumijevanje za trenutak i mogućnosti Grada.

Kolektivni ugovor je pokazatelj suradnje i razvijanja partnerskih odnosa i kao takav najveće dostignuće socijalno partnerskih odnosa. Ovo je novi Kolektivni ugovor kojim su regulirana međusobna prava i obveze, radnicima osigurane isplate svih dodataka na plaću i naknada plaće koje su do sada u internim aktima bili tek mogućnost. Istovremeno su povećane plaće i korigirani odnosi u plaćama u Ustanovi na osnovu novog, dogovorenog pristupa, povećanjem koeficijenata u različitom iznosu pri čemu je odgojiteljicama, kao nositeljicama djelatnosti, koeficijent za izračun plaće povećan za nešto više od 16 %.

Prilikom potpisivanja Kolektivnog ugovora Gradonačelnik je istaknuo razumijevanje važnosti predškolskog odgoja i obrazovanja, izrazio priznanje i djelatnosti i radnicima Dječjeg vrtića te istaknuo da se radi o značajnom financijskom opterećenju za osnivača koji on smatra opravdanim. S druge strane predstavnici Sindikata su izrazili zadovoljstvo korektnim dijalogom i postizanjem dogovora te iskazali razumijevanje za mogućnosti Grada ističući da je korektan dogovor i potpisivanje Kolektivnog ugovora uvijek najbolji način zajedničkog rada i suradnje koje očekuju da će se razvijati i u budućnosti.

Kolektivni ugovor je potpisan na razdoblje od tri godine, stoji u pripćenju. (iPress)