Na parkiralištu Rojca od jutros traje Norijada, fešta pulskih maturanata kojom se opraštaju od srednjoškolskih klupa. 

Uz DJ-eve stotine mladih Puljana pjeva, pleše i gađa se vodom i bojama tako da je ovogodišnja Norijada najšarenija do sada. Maturanti su očito ove godine odustali od brašna i valja naglasiti, nisu bojali slučajne prolaznike već samo jedni druge. Neki su uistinu bili neprepoznatljivi.

Ipak, već oko podneva bilo je i onih koje je slavlje malo 'prebacilo'. Pomagale su im kolege, djelatnici Crvenog križa i policije uz osiguranje bilo je spremno svakom priskočiti u pomoć.

Valja pohvaliti i učenike Medicinske škole - donirali su 73 kilograma brašna Crvenom križu. Maturanti nakon Rojca nastavljaju partijati u Gortanovoj uvali i u Titovom parku na Rivi. 

Norijadu organizira Grad Pula u suradnji sa srednjim školama

Maturanti diljem zemlje danas slave norijadu, a ulicama najvećeg istarskog grada i na parkiralištu Rojca slavi više stotina maturanata iz 11 pulskih srednjih škola koji s današnjim danom završavaju srednjoškolsko obrazovanje.

Na organiziranoj proslavi u Rojcu maturante zabavlja DJ Gaby, a oni na norijadu pristižu po završetku nastave. Obišao ih je i pulski gradonačelnik Filip Zoričić u pratnji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivane Sokolov.

„Dragi maturanti, danas se opraštate od srednjoškolskog obrazovanja i obaveza koje ste dosad imali. Pred vama su sada nove obaveze, ali danas nećemo o tome. Proslavite ovaj važan dan u svom životu uz pjesmu, ples i sve kako dolikuje vašim godinama", poručio je gradonačelnik Zoričić izrazivši nadu da će pritom „čuvati naše sugrađanke i sugrađane".

Norijadu organizira Grad Pula u suradnji sa srednjim školama. (iPress)